CHP'li vekil İHH paralarını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İHH’nın okullardan “yardım” ve “bağış” adı altında öğrencilerden topladığı paraları Meclis gündemine taşıdı.
Özdemir,  “2013 yılından bu yana toplanan yardım ve bağışların miktarı ne kadar? Bu bağış ve yardımlar kime, kimlere, hangi kuruluş veya ülkelere gönderildi?” diye sordu.

CHP’li Sibel Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) işbirliğiyle yürütülen kampanya çerçevesinde okullardan toplanan paraların akıbetini Meclis gündemine taşıdı. Özdemir, 2013 yılından bu yana her ay her sınıftan 90 liranın proje çerçevesinde toplandığını hatırlattı ve bugüne kadar ne kadar para toplandığının ve bu paranın nereye harcandığının açıklanmasını istedi.


Milli Eğitim Bakanlığı ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) işbirliğiyle yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında, öğrencilerden "insani yardım” adı altında toplanan paralar Meclis gündemine taşındı.

CHP bünyesinde kurulan Milli Eğitim Sistemi Öğretmen, Öğrenci ve Velilerin Sorunlarını İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, proje kapsamında, kampanyaya katılan sınıfların en az bir yıl boyunca, her ay 90 TL toplamayı taahhüt etmek zorunda olduklarını anımsattı. Okullarda yardım toplanması için kimi okul müdürleri ve sınıf şube öğretmenlerinin baskı altına alındığına ilişkin iddiaların olduğunu belirten Özdemir, yürütülen proje kapsamının ve hukuki dayanağının açıklanmasını talep etti. 

PARALAR NE OLDU

CHP’li Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, bağışların kimlere ve hangi kuruluşlara ve ülkelere gönderildiği konusundaki iddiaların açıklanmasını istedi. CHP’li Özdemir’in sorularından bazıları şöyle:

“5072 Sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları İlişkilerine Dair Kanun açık hükümlerine karşın Milli Eğitim Bakanlığı, sözü edilen kuruluşun eğitim binalarında faaliyet göstermesine neden izin vermiştir? Sözü edilen kuruluşun faaliyetlerinin yasal dayanağı nedir?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle öğrencilerden 2013 yılından bu yana toplanan yardım ve bağışların miktarı ne kadardır? Bu bağış ve yardımlar kime, kimlere, hangi kuruluş veya ülkelere gönderilmiştir?

Bağış ve yardımların yerlerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda herhangi bir denetim yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonuçları nelerdir?

Bağış ve yardımların akıbeti konusu hiç soruşturma konusu olmuş mudur? Bakanlığa bu konuda herhangi bir bilgi verilmiş midir?

Söz konusu yardım ve bağışların suiistimal edilip edilmediği konusunda bakanlığınız tarafından herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Suiistimal edildiğine dair bir bilgiye/bulguya ulaşılmışsa herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?

Bağışları toplamadığı gerekçesiyle hakkında soruşturma yapılan öğretmen ve yönetici var mıdır? Var ise bu kişilerin sayısı kaçtır?

Bağış ve yardım toplamayı reddettiği için üzerinde baskı uygulandığı gerekçesiyle şikayette bulunan öğretmen ve/veya yönetici var mıdır? Şikayet eden ve edilenler hakkında herhangi bir idari ve adli işlem yapılmış mıdır?

Eğitim kurumlarında adı geçen kuruluş tarafından yardım ve bağış altında para toplanmasına devam edilecek midir? Bununla ilgili bir izin veya onay alınmışsa süresi belirli midir?”

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li vekil İHH paralarını sordu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete