​Türkiye’nin taraf tutması doğru olmaz

Murat Yetkin köşesinden Suudi Arabistan-İran arasındaki krizde Ankara'nın tutumunu yazdı.
Yetkin, radikal.com.tr'deki yazısında iki devlet arasındaki krize ve geneldeki Sünni-Şii ihtilafı değindi.

Ankara'da tek ses olmadığını yazan yetkin konuyu Dışişleri Bakanlığı’nın Suudi Arabistan-İran krizinden sonra yaptığı açıklamalarla örneklendirdi. Yetkin yazısında "Dışişleri gibi ülkenin dış dünyaya karşı duruşunu etkileyen konularda da, sanki ülkeyi 13 yıldır AK Parti hükümetleri yönetmiyormuş gibi tam olarak aynı şeyi söylemeyen açıklamalar gelmeye başladı. Hayır, tam olarak çelişkili demek doğru değil henüz, ama tam olarak aynı şeyi söylemiyor" diye yazdı.

Suudi Arabistan-İran arasındaki kriz için ise nüfusunun büyük kısmı Sünni, bir kısmı Alevi olan ve laik, demokratik, hukuk devleti temelinde bir anayasa ile yönetilen Türkiye’nin taraf tutması gerektiğini belirtti. 

İşte yazıdan bir kısım:

Kimse Türkiye'den Ortadoğu'daki bu kadar vahim gelişmeler karşısında seyirci kalmasını bekleyemez, zaten yanlış da olur. Ama seyirci kalmakla, içine dalmak, taraf tutmak arasında da dağlar kadar fark var.
 
Yok, sadece başkanlık tartışmaları konusunda demiyorum.

Hani MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün çıkıp başkanlık sistemini aslında sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istediği, Başbakan Davutoğlu’nun da “gönülsüz bir şekilde” o amaca hizmet ettiği iddiasından söz etmiyorum.
Ya da HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda, özellikle de HDP’den “Getirin biz de oy verelim” çıkışının ardından AK Parti saflarında gözlenen demeç kargaşasından.


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "​Türkiye’nin taraf tutması doğru olmaz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete