Cemevine ibadethane statüsü

Antalya, Döşemealtı Belediyesi'nin 2016 yılının ilk meclis toplantısında Cemevleri ibadethane olarak kabul edilirken, 50 üyeden oluşacak Gençlik Meclisi'nin kurulması da karara bağlandı.
Döşemealtı Belediyesi'nde 2016 yılının ilk meclis toplantısı Turgay Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Sarıkamış şehitlerinin anıldığı meclis toplantısında 18 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi görüşüldü. Gündem maddesi öncesi açıklama yapan Başkan Genç,

"Konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın kararı bulunuyor. Yaklaşık 50 Ak Parti ve CHP'li belediye cemevlerinin ibadethane statüsünü kabul etti. Alevi yurttaşlarımızın da beklentisi cemevlerinin ibadethane olarak kabulü yönündedir" dedi.

CEMEVLERİNE İBADETHANE STATÜSÜ

Ardın gündem maddesi oylamaya sunuldu. Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerine 'hayır' oylarına karşın CHP'li meclis üyelerinin evet oylarıyla madde kabul edildi.

Meclisin bir diğer gündem maddesi Gençlik Meclisi'nin oluşturulması oldu. Gençlik Meclisi'nde her yıl 14-25 yaş arasında 50 gencin tespit edileceğini kaydeden Başkan Turgay Genç, bu projeyi oluşturan ve denetimini sağlayan bir firma ile çalışacakları bilgisini verdi.

Başkan Genç, Gençlik Meclisi'ne seçilen gençlerin kendi bölgeleri ve Döşemealtı'ndaki sorunlarla ilgili öneri ve fikirlerinin dikkate alınacağına işaret etti.

'HER MAHALLEDEN EN AZ 1 ÜYE'

Başkan Turgay Genç, Gençlik Meclisi'nin tamamen bağımsız bir otorite tarafından seçileceğinin dolayısıyla hiçbir siyasi tarafının olmayacağının altını çizip tek şartının her mahalleden 1 gencin katılımının sağlanması olduğunu açıkladı.
Başkan Genç'in meclisi bilgilendirmesinin ardından gündem maddesi oylamaya sunuldu.

CHP ve MHP grubunun evet oylarıyla Gençlik Meclisi'nin kurulması kabul edildi. Ak Parti grubu ise öneriye karşı çıkarak 'hayır' oyu kullandı. Ocak ayı meclis toplantısında ayrıca Denetim Komisyonu'na üye seçimi de yapıldı. Komisyon üyeliklerine Ramazan Bahşi, Bekir Dikmen ve Mehmet Sarılar seçildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Cemevine ibadethane statüsü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete