Avrupa Başkonsoloslarındandan örnek davranış!

İstanbul'daki Avrupalı Başkonsoloslar örnek bir davranış göstererek Cumhuriyet Gazetesi önünde basın özgürlüğü bildirisini el yazısıyla yazıp imzaladılar.
Avrupa Birliği ülkelirinin İstanbul’da görev yapan Başkonsolosları bugün topluca, Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün 41 gündür tutuklu olduğu, Cumhuriyet gazetesi’ni ziyaret ettiler.



Başkonsoloslar, ziyaret sonrasında hiç yapılmamış bir şey daha yapıp, el yazılarıyla bir bildiri kaleme aldılar. Ziyarete katılan tüm Başkonsolosların imzaladıkları bildiride, demokrasi açısından basın özgürlüğünün önemine vurgu yapıldı. Bildiride ayrıca, Türkiye’de basında “siyasi yelpazenin tüm renklerinden” gazetecilerin “mesleklerini özgürce icra etmeleri” temennisi yer aldı.

Konsolosların İngilizce ve Türkçe olarak kaleme aldıkları bildirinin metni şöyle;

“Bizler AB İstanbul konsoloslukarının temsilcileri olarak, farklı siyasi renklerden tüm Türk gazetecilerin uluslararası hukukta ve Avrupa ve Türk hukukunda öngörülen temel hak ve özgürlüklerini icra edebilmelerini diliyoruz. Aynı zamanda Türkiye’ye canlı demkoratik bir tartışma ortamı için vazgeçilmez olan medya çeşitliliğini temenni ediyoruz.”

Kaynak: Zeynep Gürcanlı / sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Avrupa Başkonsoloslarındandan örnek davranış!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete