​Kabus, geri döndü...

Adana'da domuz gribi kaynaklı yaşanan ölümler, Meclis gündemine geldi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP Adana milletvekili  Elif Doğan Türkmen, geçen  hafta (H1N1virüsü) domuz gribi nedeniyle  3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Adana Hastanelerinin acillerinin  dolup taştığını belirtti.

"1 GÜNDE 2000'DEN FAZLA HASTA BAŞVURDU"

​"Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen hafta yüksek ateş şikayetiyle  başvuran 45 kişiden 6’sı domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınmıştır. Hastanenin intaniye servisinde özel birimler oluşturulduğu, 112 Acil Servisinin acil hasta kabulünü durdurulduğu yönünde haberler gelmektedir." diyen Türkmen,  Adana kent merkezindeki hastanelerin acillerine son bir haftada; halsizlik, burun akıntısı ve şiddetli öksürük şikayetiyle çok sayıda başvuru olduğunu söyledi.   Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi acil servisine bir günde 2 binin üzerinde hasta başvurduğunu ifade etti.

"Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Acil Servisine daha önce gribal enfeksiyon şikayeti ile başvuranların sayısı günde 20’yi geçmezken, bu sayı günlük 200 kişiyi bulmuştur." diyen Adana Milletvekili  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na şu soruları yöneltti:

KAÇ KİŞİ DOMUZ GRİBİNDEN ÖLDÜ?

-Eylül 2015 itibariyle bugüne kadar Adana’da ve ülke genelinde; (H1N1 virüsü) domuz gribi teşhisi konulmuş kaç hasta vardır? Kaçı hayatını yitirmiştir

-Domuz gribi ile ilgili Hastanelerimizde aldığınız önlemler nelerdir?

YETERİNCE DOMUZ GRİBİ AŞISI VAR MI?

-Adana ve yurt genelinde vatandaşlarımızın bu hastalığa yakalanmaması için bundan sonra ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?

-Bakanlık olarak elinizde yeteri kadar domuz gribi aşısı var mı? Yoksa aşı ihtiyacını nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Hastalıkla mücadele ve aşılama konusundaki planınız nedir?

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Kabus, geri döndü..." hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete