DİHA muhabirinin nerede olduğu belli oldu

DİHA: "Emniyet yetkilileri muhabirimiz Nedim Oruç’un gözaltında olduğunu kabul etti."
Şırnak’ın 23 gündür abluka altındaki Silopi’de gözaltına alınan ve kendisinden saatlerce nerede olduğu açıklanmayan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Nedim Oruç’un Emniyet'te olduğu belirtildi.

Silopi’de bugün Şehit Harun mahallesinden 37 kişi, evlerinden çıkarılarak gözaltına alınmış ve Yenişehir mahallesinde bulunan kapalı spor salonuna götürülmüştü.

Gözaltına alınan kişiler arasında yer alan DİHA Silopi muhabiri Nedim Oruç’un buradaki sorgulamanın ardından özel harekat timleri ve askerlerin işkencesine maruz kaldığı savunuldu.

Muhabirlerinin yerde sürüklendiğini yazan DİHA, haberde “Maruz kaldığı bu işkencenin ardından ise Oruç, kuzeni Emine Güleç ile birlikte zırhlı bir araca bindirilerek spor salonundan götürüldü. Oruç ve kuzeninin saatlerdir nereye götürüldüğü bilinmiyor” ifadelerine yer verdi.

EMNİYET AİLESİNİ BİLGİ VERDİ

Silop İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise Oruç hakkında bilgi almak isteyen gazetecilere, “Konu hakkında bilgimiz yok. Alındı da demiyorum, alınmadı da demiyorum” diye yanıt verdi.

Ardından DİHA muhabirinin ailesine bilgi veren yetkililer, Oruç’un Silop İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğunu söyledi. DİHA da “Polis yetkilileri muhabirimizin gözaltında olduğu ve kuzeni ile birlikte ifadelerinin alındığını belirtti” bilgisini geçti.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu da Oruç’un gözaltında olduğunu doğruladı.
 

    :

    :

    :

    :

    "DİHA muhabirinin nerede olduğu belli oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete