​Aleviler açlık grevinde

PSAKD Ataşehir şubesi açlık grevine başladı.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şubesi Ve Cemevi, Anadolu Bektaşi Federasyonu’nun (ABF) “Savaşlara Hayır Çocuklar Ölmesin!’’ sloganıyla başlatmış olduğu açlık grevine destek vermek amacıyla 24 saatlik açlık grevi başlattı. 20 kişi bugün 12.00’den itibaren greve başladı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şubesi Ve Cemevi, Anadolu Bektaşi Federasyonu’nun (ABF) "Doğu Ve Güney Doğu Anadolu’da yaşanan ölümleri" protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevine destek vermek için bugün 24 saatlik bir açlık grevi başlattı. PSAKD Ataşehir Şubesi, Ümraniye şubesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, çeşitli siyasi parti temsilcileri ve bağımsızlardan oluşan 20 kişi 24 saat sürecek açlık grevine bugün başladı.

“BİZLER SAVAŞLAR OLMASIN ÇOCUKLAR ÖLMESİN İSTİYORUZ’’

PSAKD Ataşehir Şubesi ve Cemevi tarafından konuyla ilgili bir basın açıklaması yapılarak, şunlar kaydedildi:

"Biz, Pirsultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi olarak, demokratik Alevi hareketinin çatı örgütü olan Alevi Bektaşi Federasyonu’nun başlattığı süresiz dönüşümlü açlık grevine buradan ses katmak istiyoruz. Bunun için bugün burada 24 saatlik açlık grevinde bulunacağız. Çünkü bizler savaşlar olmasın çocuklar ölmesin istiyoruz. Bizler bu topraklarda tüm halklar barış içinde yaşasın istiyoruz. Bunun için sesimizi duyurmak ve ortak mücadelede olmak istiyoruz.

Bu savaşı durdurmak bizim ellerimizde. Bir an önce bu savaşa amasız fakatsız olarak son verilmelidir. Bizler Aleviler, nasıl kendi demokratik taleplerimizi savunuyorsak, aynı şekilde bütün ezilen kültür ve kimliklerin ve ezilen sınıfların demokratik taleplerini de savunuyoruz. Başta Alevi Bektaşi canlarımız olmak üzere tüm ezilen kesimleri mücadeleye davet ediyoruz."


Öte yandan ABF süresiz ve dönüşümlü olarak açlık grevine devam edeceğini bugün Ankara’da düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​Aleviler açlık grevinde" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete