Meyve ve sebzeye kar zammı

Kar ve fırtınadan dolayı kamyonların yolda kalması sebze ve meyve fiyatlarına zam olarak yansıdı.
Kar ve fırtına nedeniyle İstanbul’a mal taşıyan kamyonların yollarda kalması başta domates olmak üzere marul, yeşil soğan ve yeşil biber fiyatlarını uçurdu. Marketlerde domatesin kilosu 5 TL’den, marulun tanesi ise 4.5 liradan satılmaya ba başlandı. Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, halin bugün ve hafta sonu da kapalı olacağını belirterek, “Hava şartları normale dönünceye kadar fiyatlar gerilemez” dedi.

KAR BAHANE ZAM ŞAHANE

Er, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle üretim merkezlerinden İstanbul’a mal taşınmasında geçici sorunlar yaşandığını bunun da fiyatlara yansıdığını söyledi. “Afyon ve Bolu’da yüklü kamyonlar yolda kaldı” diyen Er şunları söyledi:

“Büyük marketler önceden stok yapmıştı. Büyük marketler olumsuz hava koşullarını fırsata çevirerek fiyatlarla istedikleri gibi oynuyorlar. Sebze ve meyve taşıyan araçların İstanbul haline gelememesi fırsatçı marketlerin işine yaradı. Kar bahane fırsatçıların zammı şahane diyebiliriz. Bugün hafta sonu da hal kapalı olacak. Pazartesi gününe kadar halden mal çıkışı olmayacağı için vatandaş bu süreçte pahalı sebze meyve yiyecek.”

Özellikle ıspanak, yeşil soğan, marul fiyatlarında artış gözlendiğini kaydeden Er, “Bu sebzeler soğuğa dayanıklı değil. Tarladan tüketiciye ulaşıncaya dayanma süresi kısa olduğundan hava koşullarından fiyatları arttı. Diğer ürünlerdeki artış ile üretim merkezlerinden İstanbul’a ürünlerin  taşınmasının gecikmesinden kaynaklanan bir zam” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Meyve ve sebzeye kar zammı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete