‘Erdoğan yeni bir Kırım savaşının mı peşinde?’

Engdahl, Erdoğan'ı iki ülke arasındaki krizi körükleyerek, Rusya’yı tekrar tekrar provoke ettiğini yazdı.
ABD’li politika uzmanı William Engdahl, 1853-1856 tarihinde Osmanlı Devleti ile Rusya arasında gerçekleşen Kırım Savaşı'nı tarihin en absürd savaşlarından biri olarak niteledi.

Engdahl, ‘müstakbel padişah’ diye andığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki ülke arasındaki krizi körükleyerek, Rusya’yı tekrar tekrar provoke ettiğini yazdı.

Erdoğan’ın Ukrayna’nın Kırım-Tatar ilişkilerinden sorumlu milletvekili Mustafa Cemilev ile görüşmesine ilişkin New Easten Outlook dergisinde bir makale kaleme alan Engdahl, Karl Marx’ın ‘Tarih kendini tekrarlar, olayların ilki trajedi, ikincisi komedi olarak biter’ sözüne gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı:

“NATO üyesi bir ülke olarak Suriye hava sahasında bir Rus uçağını düşürüp, bir Rus pilotunu öldürmek, bozkurtları kullanmak Erdoğan’ın maço karakterini tatmin etmemiş gibi. Şimdi de Rusya’ya bağlı Kırım’da açıkça bir çatışma uyandırıyor.”

‘KIRIM’DAKİ İSLAMCI TERÖRİSTLERLE İŞBİRLİĞİ İSTENİYOR’

Engdhal, Erdoğan’ın 'bozkurtlar'ı Ankara destekli Kırım-Tatar teröristlerle işbirliği yapmaları için Ukrayna’ya gönderdiğini belirterek şu uyarıda bulundu:

“Erdoğan’ın hedefleri ılımlı değil. Bu hedeflerinde ısrar etmek için yeterince çılgınsa, ki öyle görünüyor; Suudi Arabistan ve Katar’ın desteğinin yanı sıra, yeni bir Osmanlı Devleti oluşturma takıntısıyla, yeni bir dünya savaşına yol açabilir.”

Kaynak: tr.sputniknews.com

    :

    :

    :

    :

    "‘Erdoğan yeni bir Kırım savaşının mı peşinde?’" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete