close

Hasan Ruhani sert çıktı!

Ruhani Suudi Büyükelçiliği'ni yakanlara sert çıktı.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in idam edilmesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Suudi Arabistan’ın gayri İslami ve insanlık dışı eylemini" kınadı. Ancak Suudi Arabistan’ın diplomatik temsilcilerinin hasar görmesinin, asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Ruhani, saldırı düzenleyenlerin adaletin eline teslim edilmesini istedi.

Hasan Ruhani, Mehr Haber Ajansının aktardığı mesajında idam haberinin İslam dünyasında herkesi hüzne bürüdüğünü vurgularken kendisinin “insan hakları ve İslami değerlerle çelişen bu eylemi kınadığını” söyledi. Ruhani şöyle devam etti:

“Kuşkusuz Suudi Arabistan devleti böyle insanlık dışı bir eylemle özellikle de İslami ülkeler nezdindeki prestijine gölge düşürmüştür. Böyle bir hareket, son yıllarda bölgeyi istikrarlaştıran ve kana bulayan mezhepçilik, terörizm ve aşırıcılığı bölge ve dünyada körükleyebilir.”

GÖSTERİCİLERİ UYARDI

İran halkının bütün Müslümanlar gibi “bu gayrı İslami hareketi şiddetle kınadığını” ifade eden Ruhani, “Ancak bu cinayetin ülke içindeki başına buyruk kimselerin yasadışı eylem yapmaya ve devletimizin prestijini zedelemeye kalkışanlar için müsait zeminin ortaya çıkmasına izin vermez” uyarısında da bulundu.

“Dün Meşhed ve Tahran’da aşırıcıların yaptığı hareket sonucu Suudi Arabistan’ın Tahran’daki Büyükelçiliği ile Meşhed’deki Başkonsolosluğu’nun hasar görmesi, asla kabul edilir değildir” diyen Ruhani, “Bu hareket her şeyden önce devletimizin haysiyetini zedelemektedir. Devletin bütün yetkilileri böyle başına buyruk kimselerin ciddiyetle önlenmesi gerektiğinde hemfikirdir” sözlerini de kullandı. Ruhani şunları da söyledi:

“Dolayısıyla İçişleri Bakanı’ndan Yargı Erki ve İstihbarat Bakanlığı’nın işbirliği ile diplomatik mekanlara saldırı düzenleyenleri ortaya çıkarmalarını ve adaletin eline teslim etmelerini istiyorum. Böylece bundan sonra bu tür çirkin hareketlerin gerçekleşmesine tanık olmayız ve İran’da bulunan bütün diplomatik mekanların güvenliği etkilenmez.”

    :

    :

    :

    :

    "Hasan Ruhani sert çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete