'Berat Albayrak' haberi yaptı, cinayet büroda ifade verdi

Cumhuriyet muhabiri Hakan Dirik, Koza Holding’e atanan kayyumun Bergama altın madeninin devredileceği şirketler arasında Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak’ın sahip olduğu Albayrak şirketinin adının geçtiğini haber yapınca cinayet bürosunda ifade verdi
Altın madenine kayyum atanmasının ardından haber yapan Cumhuriyet Gazetesi'nin kapatılan İzmir büro muhabirlerinden Hakan Dirik, ‘Kayyumdan damat çıktı’ başlıklı haberi nedeni ile hakaret suçlaması ile İzmir Emniyeti cinayet büroda ifade verdi. Bozyaka’daki büroda ifade veren Dirik’i meslektaşları ve TGC ile TGS yalnız bırakmadı. İzmir Barosu başkanı Aydın Özcan ve CHP İl Başkanı Alattin Yüksel’in de destek verdiği Hakan Dirik iki saate yakın bir süre ifade verdi.

İfade sonrası açıklama yapan Dirik “Gazetecinin kendisi haber oluyorsa orada ters giden bir şey vardır. Bergama çevre mücadelesi gazeteciliğe başladığım günden bu yana takip ettiğim, tez konum olan bir konudur. Koza İpek şirketler grubu kayyuma devredildiğinde de şikayete konu olan haberi yaptım. Yaptığım şey gazetecilik faaliyetidir.” diye konuştu.

BASKI UYGULANMAYA ÇALIŞILDI

Hakan Dirik’in avukatı Murat Ergün Çelik ise, haber yapan gazetecinin cinayet büroya çağırılarak baskı uygulanmaya çalışıldığını ileri sürdü. Çelik “Cinayet işleyenlerin fotoğrafları altında saatlerce ifade verdik. Bunun adı yargısal tacizdir. Emniyet Genel Müdürlüğü, ifadenin cinayet büroda alınmasını istemiş. Burada amaç, gazetecinin haber yapmasını engellemektir. Merkez medya dışında haber akışını engellemek istiyorlar.” diye konuştu. Haberin kaynağı Av. Arif Ali Cangı ise, habere konu olan şeyin Bergama’da konuşulan ve çevre mücadelesi veren herkesin bildiği, düşündüğü şeyler olduğunu, Hakan Dirik’in bunları sadece haberleştirdiğini söyledi.

TGC İzmir Şube başkanı Misket Dikmen ise; ‘Gazeteci gazetecidir katil ya da terörist değildir. Gazetecilerin ahlak büroda ya da cinayet büroda ifade vermesinin engellenmesi için basın savcısı ile meslek örgütleri ve avukatlar olarak görüşme yapmayı planlıyoruz. Bu incitici yolun kaldırılmasına çalışacağız.” dedi.

Kaynak: birgun.net / Gülsen Candemir

    :

    :

    :

    :

    "'Berat Albayrak' haberi yaptı, cinayet büroda ifade verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete