Gonca Vuslateri'nden Can Dündar'a duygusal mesaj...

Gonca Vuslateri sosyal medya hesabından Can Dündar hakkında bir yazı kaleme aldı.
Geride bıraktığımız günlerde sevgilisi Edip Burak Ertoğan ile dünya evine giren Gonca Vuslateri, sosyal medya hesabından 10 Ocak’ta kutlanan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü biraz erken de olsa gündeme getirdi ve gazeteci Can Dündar üzerinden uzun bir kutlama mesajı yayınladı.

Uzun metninin ilk satırlarında özellikle son zamanlarda gündeme getirilen “Türk erkeğiyle evlenmem” açıklamasına da değinen Gonca Vuslateri’nin satırları son derece dikkat çekici.

İşte Gonca’nın Can Dündar nezdinde yazdığı o kutlama yazısı:

“Türk erkeğiyle evlenmem demiştim… Aslında metnin kocamanında, kadın hakları tecavüzü, bizim aşık olduğumuz rock’n roll hayatın alkolizme olan bataklığı, içinde bulunduğum piyasanın yedi kocalı hürmüzlerle dolu olduğu, en ufak toplumsal olayda sanki örgüt üyesi muamelesi görüp içine kaçman için yüreğini kara deliğe parmakla ittirdikleri…

Keza, her şeyi geç espriydi yahu… Aileni anlatırken otoriteyle şakalaşma hali. Mesele… Öyle bir başlık atıldı ki… Kadın olgusunun bu denli aşağılanmışlığıyla sanki bir tecavüz yasanız, telif yasanız, reşit öncesi evlilik için zorba yasanız varmış gibi bir de size nedenimi mi açıklayacağım derken, kadife bir ses, Cumhuriyet gazetesinden Tahir Abim bir de ben yemekteyiz. Neden dememem gerektiğini anlatıyor Can Dündar… Ve söz veriyor gözlerim dolduğunda “kalbini bunca kıran… Gözünün yaşına kör kalan insanlar için ben buradayım aynı zamanda ülkenin güzelliğini ve bu ülkede yiğit olmanın servetini… Bize bir şans saha veremez misin yani…

Yahut kendine…” Öyle güzel kafamı duvardan duvara vuruyor ki.. 1920’lerde kadife elbisemle bir balad dinler gibi Beylerbeyi’nde… Ve kabadayılığın önce şiir okumak olduğunu söyleyen bir ses ile… Sen içerdesin Can’ım Abim… Sen, biz içimizden dışarı çıkalım diye içeriyi tutansın… Allah’tan, yaşamdan, imanımdan, edebiyatımdan, şerefimden, toplum sevgisinden, her şeye çok yalvarıyorum ki sana kocaman sarılıp “evlendim Türk ile! Liliililili” diye dans etsem de “deli gonca” diye gülsek karşılıklı… Benim için her gün değeriniz var. 13 yaşımda aile içi şiddetle ilgili size yaşadıklarımı anlattığımda gazeteye basmanızla başlayan… Herkesin evine gidip, teker teker dinlediniz yıllardır bu ülkeyi. Şimdi de gerekli konuşmayı yaptınız. Ben de diyorum ki “Can Dündar konu olunca biraz uzun konuşuyorum, ne olmuş yani” sizi çok seviyorum.


GAZETECILER GUNUNUZ KUTLU OLSUN.”

 

    :

    :

    :

    :

    " Gonca Vuslateri'nden Can Dündar'a duygusal mesaj..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete