Ankara katliamında ölenler Eskişehir'de anıldı

Ankara'daki saldırıda ölenler, Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli önünde anıldı.
Ankara'da geçen 10 Ekim'de meydana gelen bombalı terör saldırısında ölenler, Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestoları sırasında, polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli önünde anıldı.

Eskişehir'de yaklaşık 150 kişi, Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde 3 ay önce Ankara'daki bombalı terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık 'Katliamlara karşı barışı ve kardeşliği savunuyoruz' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti.

Kalabalığın önü kısa süre sonra TOMA'lı çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Polisler, yürüyüşe izin vermeyeceklerini bildirdi. Kalabalık, Espark Alışveriş Merkezi'nin İsmet İnönü Caddesi girişi tarafındaki Ali İsmail Korkmaz heykelinin önüne kadar yürüyüp burada basın açıklamasını yapmak istediklerini belirtti. Polislerin izin vermesi üzerine kalabalık çeşitli sloganlar atarak Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli önüne kadar yürüdü.

Kalabalık burada Ankara'daki bombalı terör saldırısında ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yürüyüşe katılan çeşitli sendikaların temsilcileri, 10 ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarına birer kalem hediye edip günlerini kutladı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına hazırlanan basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir okudu. Demir şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının üzerinden tam üç ay geçti. Hala ilk günkü gibi yüreklerimiz yanıyor. Her geçen gün insanlarımızın hayatını kaybetmeye devam etmesi öfkemizi de büyütüyor. İsyandayız, çünkü katiller aramızda dolaşmaya devam ediyor. Öfkeliyiz, katliam adli bir olaya indirgenmeye ve zamana yayılmaya çalışılıyor.

Onlar unutturmaya çalıştıkça bizler unutturmamak için mücadeleyi yükseltmeye, onlar susturmaya çalıştıkça bizler sesimizi daha gür çıkarmaya devam edeceğiz. Öncelikli talebimiz bağımsız, özerk kuruluşlarca objektif ve insan hakları etiğine uygun bir soruşturmanın yürütülmesidir."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Ankara katliamında ölenler Eskişehir'de anıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete