Anayasa'dan "Türk"ü çıkarmaya çalışanlar, "Türk tipi başkanlık" istiyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin anayasa ihtiyacının başkanlık sistemi tartışmalarına endekslendiğini belirten Vural, bu konuda yeni algı operasyonu başlatıldığını savundu.
Bu konuda basın ve sivil toplum kuruluşlarının vatandaşlara gerçekleri anlatması gerektiğini ifade eden Vural, AKP’nin önerdiği sistemin ne olduğunun açıklıkla ortaya konulmasını istedi. Millet adına yürütmeyi gerçekleştireceklerin, 4 yılda bir değil her an millete hesap vereceğinin bilincinde olması gerektiğini belirten Vural, AKP’nin önerdiği sistemin, tamamıyla bürokratik, oligarşik ve lobi rejimi olduğunu iddia etti.

MECLİS BAYPAS EDİLİYOR


Vural, AKP’nin önerdiği sistemin, “bir 5 yüz 50’den büyüktür” anlayışıyla hazırlandığını savundu. Vural, önerilen sistemde, yargının yürütmeye, yürütmenin başkana bağlanmak istendiğini, TBMM’nin, milletin yönetim iradesinden uzaklaştırıldığını, millete karşı değil başkana karşı yürütme, yargı öngörüldüğünü öne sürdü. Parlamentonun ve milletin baypas edildiği, parlamentonun yürütmeyi denetleme imkanının kaldırıldığı, TBMM’nin yetkilerinin tırpanlandığı iddiasında bulunan Vural, “Neden Kurtuluş Savaşı’nı yapmış bir gazi meclis baypas ediliyor” diye sordu.

AKP’nin önerdiği sistemin Kenan Evren’in önerdiği, yarım bıraktığı sistemi tamamladığını savunan Vural, “Başkanlık sistemi federasyon, eyalet ve özerklik altyapısının üst yapısıdır” dedi. Vural, Türkiye’nin, başkanlık ve özerklik taleplerinin kıskacına sıkıştırıldığını, baldıran zehirinin, millete allanıp pullanıp yedirilmek istendiğini, Anayasa’dan Türk ismini çıkarmak isteyenlerin, bu sistemi pazarlamak istediğinde “Türk tipi başkanlık” dediğini iddia ederek, bunun, “ucube, ithal, montaj bir sistem” olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Anayasa'dan "Türk"ü çıkarmaya çalışanlar, "Türk tipi başkanlık" istiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete