Eren Erdem: Diyanet İşleri Başkanı görevden alınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Diyanet İşleri Başkanı'nın tepki çeken fetvadan sonra görevden alınması gerektiğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Diyanet İşleri Başkanı'nın tepki çeken fetvadan sonra görevden alınması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde yer alan fetvayla ilgili yazılı basın açıklaması yapan CHP'li vekil, "Günlerdir kamuoyunu işgal eden tartışmalarda, cemevlerine yönelik ifadeler ve bir sapkınlık olarak ensest ilişkiye çağrışım yapan ictihadlar, insanlarımızı son derece derinden yer almıştır. Mukaddes dinimiz İslam'ı istismar ederek, cuma namazı üzerinden dahi prim elde etmeye çalışan iktidar, bu çirkin ve Kur'an ruhuna aykırı ifadeler karşısında sessiz kalmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan bu fetva, işaret ettiğim zihniyetin ilgili müesseseyi işgal ettiğini göstermektedir. Derhal ıslah edilmeli ve bu sorun çözülmelidir. Aksi taktirde, asırlardır süren rahatsızlık verici yaklaşımlar, dini ve milli ahlakımızı zedeleyici bu eğilimler, çok daha belirgin hale gelecektir." dedi. 

    :

    :

    :

    :

    "Eren Erdem: Diyanet İşleri Başkanı görevden alınmalı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete