​Hidrojen denemesi dünyayı ayağa kaldırdı!

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi yaptığını açıklaması başta ABD olmak üzere tüm dünyayı ayağa kaldırdı.
Kuzey Kore hidrojen bombası denemesi yaptığını açıkladı ancak bu durum tüm dünyada tepkilere neden oldu. Bu gelişme üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil toplantı yapacağı öne sürülürken, başta ABD olmak üzere özellikle bölge ülkelerden Kuzey Kore’ye tepki üzerine tepki geliyor.

DÜNYADAN TEPKİ YAĞIYOR

Reuters’a adının gizli kalması kaydıyla konuşan bir diplomat, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu gelişmeyi değerlendirmek üzere bu sabah toplantı yapmayı planladığını söyledi. Bir başka yetkili ise toplantının kapalı kapılar ardından gerçekleştirileceğini aktardı.

SEUL: ÖNLEM ALACAĞIZ

Güney Kore’den ise “aralarında Birleşmiş Milletler yaptırımlarının da aralarında bulunduğu tüm muhtemel önlemleri alacağız” açıklaması geldi.

TOKYO: ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİNE TEHDİT

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de Kuzey Kore’nin hamlesini “ülkesinin güvenliğine tehdit” olarak değerlendirirdi. Abe, “Kesinlikle buna izin veremeyiz ve şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanmaya meydan okumasına karşı sert yanıt vereceğiz” dedi.

WASHINGTON: GEREKEN YANITI VERECEĞİZ

ABD’den gelen açıklamada ise “Kuzey Kore tarafından yapılan provokasyona gereken yanıtın verileceği” belirtildi. Pyongyang’a uluslararası zorunluluklara ve taahhütlere riayet edilmesi çağrısında bulunan Beyaz Saray, nükleer deneme iddiasını henüz doğrulayamadıklarının da altını çizdi.

Kaynak: Reuters

    :

    :

    :

    :

    "​Hidrojen denemesi dünyayı ayağa kaldırdı!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete