​Kuzey Kore: Son zaferimizle dünyayı sarstık

Kuzey Kore hükümeti, hidrojen bombası testinin başarılı olduğunu ve dünyayı sarsan zaferlerinin halk tarafından sevinçle kutlandığını açıkladı.
Kuzey Kore yönetimi, hidrojen bombası testinin tam başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek ülkenin 5 bin yıllık tarihinde dünyayı sarsan bu son zaferini halk tarafından sevinçle kutlandığını açıkladı.

Devlet televizyondan okunan açıklamada, bu testin tamamen yerli bilgi, güç ve teknoloji ile başarıldığı vurgulandı. Bombanın ekolojik çevreye ise hiçbir zarar vermediği savunuldu. En güçlü caydırıcı etkiye sahip olan bu testin, ABD önderliğindeki nükleer tehditlere karşı meşru müdafaa ve Kore yarımadası ile bölgenin istikrarı için gerçekleştirildiği vurgulandı. ABD’nin ayrıca Kuzey Kore’ye karşı uyguladığı tecrit ve ekonomik baskı politikalarına dikkat çekildi.

Açıklamada, yarımadada kalıcı barış ve istikrarın onur kırıcı talepler ya da taviz verilen müzakerelerle gerçekleştirilmeyeceği ve devletlerin geleceğini ancak güçleriyle savunabileceği ifade edildi. “Kurt çetesine karşı av tüfeğini yere bırakmak kadar aptalca bir şey olamaz.” denildi. Fakat Kuzey Kore’nin sorumlu bir nükleer devlet olarak egemenliğine tecavüz edilmedikçe nükleer silahları kullanmayacağın vurgulandı.

NÜKLEER TEST EMRİ 3 OCAK’TA VERİLMİŞ

Öte yandan, Kuzey Kore lider Kim Jong Un’un bugünkü nükleer deneme emrini imzalamasıyla ilgili fotoğraflar devlet televizyonu tarafından yayınlandı. haberde hidrojen bombasının test edilmesiyle ilgili ‘tarihi’ olarak nitelendirilen emrin Kim tarafından orduya verildiği vurgulandı. Buna göre hazırlıkların yapılması için ilk emir 15 Aralık 2015′te, nihai emrin ise 3 Ocak’ta verildiği kaydedildi. Bu eylemin, Komünist Parti’nin stratejik kararıyla geçekleştirildiği de kaydedildi.

KUZEY KORE’NİN DÖRDÜNCÜ NÜKLEER DENEMESİ

Kuzey Kore Merkez Kanalı, bugün yaptığı resmi açıklama ile ülkede hidrojen bombası denemesi yapıldığını duyurdu. Böylelikle Kuzey Kore 4′üncü nükleer denemesini yapmış oldu. Ancak Güney Kore Savunma Bakanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği nükleer denemede hidrojen bombası kullandığının kesin olmadığını belirtti. Savunma Bakanlığı konu ile ilgili araştırmalara devam ettiklerini duyurdu.

GÜNEY KORE: HİDROJEN BOMBASI KULLANILDIĞI KESİN DEĞİL

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği nükleer denemede hidrojen bombası kullandığının kesin olmadığını, araştırmalara devam ettiklerini ifade etti. Güney Kore İstihbarat Servisi de aynı minvalde açıklama yaparak, Kuzey Kore’nin kullandığı bombanın hidrojenden yapılmamış olma ihtimaline dikkat çekti.

Kuzey Kore’nin nükleer deneme yaptığı haberi tüm dünya medyasına bomba gibi düşerken, Güney Kore’deki bazı uzmanlar da hidrojen bombası denemesinin gerçek dışı olabileceğini savundu. Hidrojen bombasının etkisinin çok güçlü olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu denemedeki sarsıntının şiddetinin düşük olmasından şüphelendiklerini ifade etti.

    :

    :

    :

    :

    "​Kuzey Kore: Son zaferimizle dünyayı sarstık" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete