close

Toplu taciz Köln polisini şaşırtmış: 'İlk kez başımıza geldi'

Almanya’nın Köln kentindeki ana tren garında yılbaşı gecesi yaklaşık 90 kadının cinsel saldırıya uğraması ve protestoların ardından, İçişleri Bakanı de Maiziere’nin hedef gösterdiği Köln Emniyeti’nin başındaki Wolfgang Albers konuştu.
Russia Today’e (RT) açıklamalarda bulunan Köln Emniyet Müdür Wolfgang Albers, polisin yılbaşı gecesi yaşanan toplu tacizle uğraşmaya hazırlıklı olmadığını çünkü daha önce başlarına hiç böyle bir şey gelmediğini söyledi. “En nihayetinde kalabalık bir grup erkek, kadınların peşinde koşturuyordu. Müdahalede bulunduk, kadınlara yardım ettik” diyen Albers, “Ama bu durum karşısında ne yapacağımızı şaşırdığımızı itiraf etmem lazım. Daha önce hiç böyle olaylarla karşılaşmadık, hazırlıklı değildik” ifadelerini kullandı.

HENÜZ GÖZALTI YOK

Öte yandan Kuzey Ren- Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jager, taciz olaylarıyla ilgili en az 4 şüphelinin kimliğinin tespit edildiğini ama henüz gözaltına alınan veya tutuklanan kimse olmadığını açıkladı.

​Albers, sarhoş saldırganların ‘18 ila 35 yaş aralığındaki Arap ya da Kuzey Afrika kökenli erkeklere benzediğini’ belirtmişti.

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise Köln Emniyeti’ni eleştiri tahtasına oturtmuştu. Yaşananların 'kabul edilemez' olduğunu söyleyen de Maiziere, "Önce meydan boşaltılıyor, sonra bu olaylar meydana geliyor ve insanların suç duyurusunda bulunmaları bekleniyor. Polis bu şekilde çalışamaz" demişti.


Yılbaşı gecesinden sonra Köln Emniyeti'nin ‘Kutlamaların olaysız geçtiği’ yönündeki açıklamasını da eleştiren de Maiziere, "Neden bir gün sonra gecenin huzur içinde geçtiği açıklaması yapıldı?" diye sormuştu.

KAynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Toplu taciz Köln polisini şaşırtmış: 'İlk kez başımıza geldi'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete