Bahreyn ve Sudan da İran’la diplomatik ilişkilerini kesti

Suudi Arabistan'ın İran'la diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından Bahreyn ve Sudan da İran ile olan diplomatik ilişkilerini durdurdu.
Suudi Arabistan’ın İran’la diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından Sudan ve Bahreyn de İran’la diplomatik ilişkilerini kestiğini bildirdi. 

’48 SAAT İÇİNDE ÜLKEYİ TERKEDİN’

Bahreyn devlet haber ajansı, İran’da bulunan Suudi Arabistan büyükelçilik ve konsolosluğunun basılmasının ardından Bahreyn’in bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Bahreyn, İranlı diplomatlara 48 saat içerisinde ülkeyi terk etme çağrısında bulundu.

SOYKIRIMLA SUÇLANAN EL-BEŞİR’İN ÜLKESİ SUDAN DA İLİŞKİLERİ KESTİ

Bahreyn’in ardından bir haber de Sudan’dan geldi ve Sudan’ın da İran’la diplomatik ilişkilerini kestiği açıklandı. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından “Savaş suçları ve İnsanlığa karşı suçlarla” yargılanan Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir hakkında, Darfur’da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği çatışmalarda sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle iki tutuklama kararı bulunuyor.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, İLİŞKİLERİ EN ALT DÜZEYE İNDİRDİ

Bahreyn ve Sudan’ın ardından Birleşik Arap Emirlikleri de, İran’daki temsilcisini geri çağırdı ve İran’la diplomatik ilişkilerini en alt düzeye indirdi. Birleşik Arap Emirlikleri, İran’la ilişkilerini maslahatgüzar seviyesine indirdi ve ülkedeki İranlı diplomat sayısı azalttı.

    :

    :

    :

    :

    "Bahreyn ve Sudan da İran’la diplomatik ilişkilerini kesti" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete