ABD, Şii din adamıyla 2008'de görüşmüş

ABD'nin Suudi Arabistan tarafından öldürülen Şii din adamı Şeyh Nimr ile 2008'de görüştüğü ve Nimr'in İran yanlısı olduğu sonucuna vardığı ortaya çıktı.
Middle East Eye'ın haberine göre, Wikileaks tarafından sızdırılan belgeler, ABD'nin Suudi Arabistan tarafından idam edilen Şii din adamı Şeyh Nimr ile 2008'de görüştüğünü ortaya çıkarttı.

Nimr ile görüşen kişinin adı belgede geçmezken, ABD'nin Nimr'in İran yanlısı olduğunu düşündüğü görülüyor.

ABD ile görüşmesi sırasında Nimr'in "bütün milletler kendi çıkarları için çalışır" gibi cümleler kurduğu ve İran yanlısı olduğunu reddettiği bildirilirken, buna karşın Şii din adamının dışarıdan gelecek yardımlara açık olduğunu söylediği, yardım edebilecek tek ülkeninse İran olduğunun bilindiği belirtiliyor.

ABD raporunda şeyhin kendisini "İran ajanı" görüntüsünden uzaklaştırmak istediği aktarılırken, Nimr'in Suudi hükümetinin yalnızca halkın tepkisiyle değişebileceğini düşündüğü de söyleniyor.

Aynı zamanda idam edilen din adamının ABD'ye, Şiilerin Sünnilerden daha iyi ABD müttefiki olabileceğini çünkü "adalet ve özgürlük" gibi ortak değerlere inandıklarını söylediği aktarılıyor.

Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "ABD, Şii din adamıyla 2008'de görüşmüş" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete