70 yaşındaki yurttaş polisin attığı gazdan yaşamını yitirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polisin attığı gaz bombasından etkilenen 70 yaşındaki astım hastası Salih Baygın isimli yurttaş, yaşamını yitirdi.
DİHA'nın geçtiği haberde, ''Sur ilçesi Melik Ehmed Caddesi üzerinde polisler ile gençler arasında çıkan çatışmalarda, polisin attığı gaz bombasının düştüğü evde tek başına yaşayan 70 yaşındaki astım hastası Salih Baygın isimli yurttaş yaşamını yitirdi. Baygın'ın canezasinin mahalleden çıkarılmasına polisler izin vermiyor. '' denildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 4 mahallesinde 22 gündür devam eden sokağa çıkma yasağını protesto eden gençler, Melik Ehmed Caddesi'ni trafige kapattı. Bunun üzerine polisler gaz bombası ile gençlere saldırdı. Polislerin saldırısı üzerine özsavunmaya geçen gençler, havai fişek ve ses bombaları ile karşılık verdi. Çatışmaların yaşandığı sırada polisin attığı gaz bombası caddeye çıkan Otel Sokak'ta bulunan bir evin içerisinde girdi. Gaz bombasının etkisi ile evde tek başına yaşayan 70 yaşındaki astım hastası Salih Baygın isimli yurttaş, yaşamını yitirdi.

Çevredeki yurttaşların fark etmesi üzerine eve girerek, Baygın'ın cenazesini almak istedi. Ancak içerdeki gaz kokusundan eve girmekte zorlanan yurttaşlar, daha sonra Baygın'ın cenazesini battaniyeye sararak dışarıya çıkardı.

Haberde ayrıca, ''cenazeyi çatışmaların olduğu bölgenin dışına çıkarmak isteyen yurttaşlara engel olan polis, sokağa ambulansın girmesine de izin vermiyor.'' denildi.

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "70 yaşındaki yurttaş polisin attığı gazdan yaşamını yitirdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete