'Ankara Rus uçağını planlayarak düşürdüğünü kabul etti'

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan “resmi itiraf” iddiası.
Rusya Savunma Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un önceki gün yaptığı açıklamaların Ankara’nın Rus uçağını planlayarak düşürdüğünün kabul edilmesi olarak yorumladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konoşenkov, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaların Ankara’nın Rus Su-24 uçağını planlayarak düşürdüğünün kabul edilmesi olarak yorumlanması gerektiğini söyledi.

Konoşenkov, Kurtulmuş’un Rus uçaklarının Suriye’de yaptığı uçuş ve sortiler hakkında kesin veriler paylaştığını hatırlatarak, bunun Ankara’nın Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonları hakkında ABD’den bilgi aldığını gösterdiğini vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, “Numan Kurtulmuş’un bu sözleri Türkiye’nin Rus jetini düşürmeyi ve Rus pilotların öldürülmesini planladığının resmi olarak kabulü şeklinde yorumlanabilir. Demek ki 24 Kasım’da Türk savaş uçağı ihanet içinde bir Su-24 bombardıman uçağına saldırdığında Türk Genelkurmayı Rus bombardıman uçaklarının misyonlarının zamanını ve operasyon bölgesini kesin olarak biliyordu” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "'Ankara Rus uçağını planlayarak düşürdüğünü kabul etti'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete