Meclis'ten Purçu'ya (X)

CHP'li Roman vekil Özcan Purçu'nun Meclis kürsüsünde dile getirdiği Romanca sözleri, tutanaklarda (x) sembolü ile sansürlendi...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"SEVİYOR MUSUNUZ ROMANLARI, ALLAH'INIZIN AŞKINA?"

Meclis'in ilk Roman milletvekili ve en sempatik ismi CHP'li Özcan Purçu'nun bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşma her kesimden büyük ilgi gördü.

MECLİS'TEN ROMANCA'YA (X)

Birkaç kez Maliye Bakanı Naci Ağbal'a dönüp; "Sayın Bakanım, seviyor musunuz Romanları, seviyor musunuz? Size soru soruyorum: Romanları seviyor musunuz? Allah'ınızın aşkına?" diye seslenen ve "seviyorum" yanıtı alınca 2015 bütçesinden Romanlara da pay isteyen Purçu, konuşmasının bir bölümünde Romanca seslendi.

Purçu'nun sözlerinin o bölümü, Meclis tutanaklarına (X) sembolü kullanılarak şöyle yansıdı:

ÖZCAN PURÇU (Devamla) - Roman vatandaşlarımıza, fakirimize, garibanımıza, herkese; kimseyi ayırmayacağız, herkese pay ayıracağız. Ben onun için, bakın, bizi tam tanımıyorlar. Kusura bakmayın, bizim resmî dilimiz Türkçe ama ben bir şey… Bizim Romancamız da var. Ben sizlere Romanca, barışçı bir şekilde selamlamak istiyorum, bütün halkımızı selamlamak istiyorum. "…" (AK PARTİ, CHP, HDP sıralarından alkışlar) Size dedim ki: Sevgili kardeşlerim, Türkiyeli kardeşlerim, bütün kardeşlerim ve Roman kardeşlerim, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Allah yardımcımız olsun.

İŞTE HERKESİN ALKIŞLADIĞI O KONUŞMA

    :

    :

    :

    :

    "Meclis'ten Purçu'ya (X)" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete