"Askeri Suriye'ye sokmaya çalışıyorlar..."

Ankara'da 28 kişinin öldüğü, 68 kişinin yaralandığı terör saldırısının amacının, Türkiye'yi Suriye'ye yönelik bir kara harekatına zorlamak olduğu öne sürüldü.
KARŞI GAZETE | ANKARA

ÇİÇEK:  "ASKERİ KARA HAREKATI İÇİN KIŞKIRTMA SALDIRISI"


CHP'nin asker kökenli milletvekili Dursun Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şimdiye kadar Suriye'ye girme baskılarına direndiğini vurguladı. Ancak bu terör saldırısı ile askerin duygusal olarak bir kara harekatı yapmak için kışkırtılmasının hedeflendiğini iddia eden Çiçek,  şöyle konuştu:

"TSK, SURİYE BATAKLIĞINA GİRMEMEK İÇİN DİRENİYOR"

 "Suriye'deki bir kesimin Türkiye'yi bu bataklığa çekme gayretinde olduğunu biliyoruz... Türkiye, uluslararası bir karar olmadan, BM desteği olmadan oraya girmemelidir!  Suriye bataklığına girmemek için TSK direniyor, biz de millet olarak bunu destekliyoruz..."

"TSK'YI SAĞDUYULU YAKLAŞIMINDAN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"


Saldırı için "TSK'yı duygusal davranmaya bu konuda sağduyu yaklaşımından uzaklaşmaya zorlayan bir terör saldırısı" değerlendirmesi yapan Çiçek, istihbarat zaafiyetine de dikkat çekti.

"Ben 14 yıl o servisleri kullandım, sorun bölgesel güvenlik sorunu değil, sorun istihbarat sorunu!" diyen Çiçek; "bombalı araç oraya kadar geldiyse, Ankara'da her türlü saldırıyı yapabilir... Oraya kadar gelen bir araç Başbakanlığa da, Genelkurmay Nizamiyesine de, Meclis'in kapısına da saldırabilir. İstihbarat konusunda elinde çok önemli imkanları bulunan GES  ( Genelkurmay Elektronik Sistemler) Komutanlığı, MİT'e devredilmiştir! Sorun varsa o sorun Milli İstihbarat Teşkilatındadır." sözleriyle olaydaki istihbarat eksikliğine dikkat çekti.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""Askeri Suriye'ye sokmaya çalışıyorlar..."" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete