Gericilerden 'Müslüman Noel Kutlamaz' eylemi

Maltepe Belediyesi 21 Aralık 2014'te de Maltepe Meydanı'na hoşgörü sembolü olarak yeniyıl ağacı yerliştirmişti.
Fatih'in Nesli Gençlik Eğitim Derneği'nin çağrısı üzerine öğle namazı sonrası Merkez Camii önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik bir grup Maltepe Belediyesi tarafından Maltepe meydanına yapay yılbaşı ağacı yerleştirilmesini protesto etti.

"NOEL HIRİSTİYANLARIN GÜNÜDÜR"

Protesto öncesi Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Bülent Gürpınar adlı protestocu açıklama yaptı. Gürpınar "Müslümanın bayramı Ramazan bayramıdır. Müslümanın bayramı Kurban bayramıdır. Müslümanın bayramı Salı günleridir. Müslümanın bayramı Cuma günüdür. Noel Hıristiyanların günüdür. Hıristiyanlar istediği gibi kutlayabilir. Onların günü kutlu olsun. Yalnız, Maltepe'deki idarecilere sesleniyorum; biz Müslümanız. Bizler tebliğ ile mükellefiz. Bizler tebliğ edeceğiz yanlıştan dönün. Maltepe'de şehidimiz var. Maltepe'de şehidimiz varken papazlarla, ayinlerle Maltepe'nin meydanına noel ağacı dikmek ne demek oluyor" dedi.



"BİZİM HASSASİYETİMİZLE OYNAMAYIN"

Gürpınar, hassasiyeti olan insanlar olduklarını belirterek, "Bizim hassasiyetimizle oynamayın. Müslüman mahallesinde salyangoz satarım misali meydanı boş bulmadınız. Bizler meydanı sizlere boş bırakmayacağız. Bu yanlıştan dönün" ifadesini kullandı.

"YÜZDE 99'U MÜSLÜMAN OLAN BİR İLÇEDE.."

Bülent Gürpınar, noel ağacını Maltepe meydanında istemediklerinin de altını çizerek, "Yüzde 99'u Müslüman olan bir ilçede, Ülkede biz bunu istemiyoruz. Fatih Sultan Han Maltepe'de vefat etmiştir. Fatih Sultan Han'ın vefat ettiği bu topraklarda biz bu şarlatanlığı istemiyoruz. Noel baba denen şarlatan Hırsitiyanların babasıdır. Biz peygamberin ümmetiyiz. Bu yanlıştan döneceksiniz. Sizlere tebliğ ediyoruz bu yanlıştan dönün" diye konuştu.

Açıklamanın ardından slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. Eylem sırasında alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Maltepe Belediyesi 21 Aralık 2014'te de Maltepe Meydanı'na hoşgörü sembolü olarak yeniyıl ağacı yerliştirmişti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Gericilerden 'Müslüman Noel Kutlamaz' eylemi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete