Hasan Cemal: Binlerce sayfa tutan kitap ve dergiler 1 günde nasıl okundu!

"Karar yasaya, Anayasa'ya, AİHS'ye, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına aykırı"
Gaziantep 3. Sulh Ceza Hâkimliği'nin, T24 yazarı ve Bağımsız Gazetecilik Platformu P24'ün kurucu Başkanı Hasan Cemal'in "Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri" ve "Delila / Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri" kitapları hakkında verdiği "toplatma" kararına itiraz edildi.

Hasan Cemal ve T24'ün avukatı, Türk Ceza Hukuku Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İlkiz ile Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı'nın hazırladığı itiraz dilekçesinde, "toplatma" kararının Basın Kanunu'na, anayasaya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ve Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olduğu vurgulandı.

Dilekçede, hâkimliğin, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine aynı gün 25 kitap ve 5 dergi hakkında "toplatma" kararı verdiğine, sadece Cemal'in iki kitabının 561 sayfa olduğuna işaret edilerek, toplatılmasına hükmedilen kitapların 1 günde okunamayacağına dikkat çekildi. 

Gaziantep 3. Sulh Ceza Hâkimliği'nin, Hasan Cemal ile birlikte "Anneanne Ben Aslında Diyarbakır'da Değildim" adlı kitabı için toplatma kararı verilen gazeteci Tuğçe Tatari için de itiraz dilekçesi verildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturmada "suç şüphesi altında olan kişilerde bulunduğu ileri sürülen 25 kitap ve 5 dergi ile ilgili olarak Gaziantep 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 4 Aralık'ta toplatma kararı" verildiği hatırlatılan dilekçede, kararın mevzuat ve yargı içtihatları karşısındaki durumu irdelendi.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Hasan Cemal: Binlerce sayfa tutan kitap ve dergiler 1 günde nasıl okundu!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete