Davutoğlu'ndan FLAŞ açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in görüşmesi sona erdi. Açıklama yapılıyor.
YGP PKK’NIN BİR PARÇASI”

Ortak toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu “YPG, PKK’nın bir parçasıdır” dedi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sınırımızda ne DAEŞ (IŞİD) ne PKK unsurlarını görmek istemiyoruz. PKK’ya karşı mücadelemizin gerekçelerini de sayın Biden’la paylaştım…”

BİDEN ‘PYD’ İSMİNİ TELAFFUZ ETMEDİ

Davutoğlu’ndan sonra söz alan Joe Biden ise “Türkiye ile DAEŞ, El Nusra  ve PKK konusunda hemfikiriz, bunlar terörist gruplar” dedi. Ancak Biden’ın PYD ismini telaffuz etmemesi dikkat çekti.

“ORTAK HEDEF DAEŞ”

Biden sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye sınırlarının güvenliği için önemli adımlar attı. Sınırdaki faaliyetlerimize DAEŞ’i yendikten sonra da devam edeceğiz. Ortak misyonumuz DAEŞ’i ortadan kaldırmaktır.”

DAVUTOĞLU BIDEN’IN SÖZLERİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu sabah Almanya dönüşünde Joe Biden’ın dün İstanbul’da yaptığı “PYD ile ilgili” açıklamalara tepki göstermişti.

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Türkiye ziyaretine ve burada yaptığı “PYD’yi PKK’dan ayrı tutmak gerekir” açıklamasına ilişkin konuşan Davutoğlu “PYD bir terör örgütüdür. Onun DEAŞ’a (IŞİD) karşı mücadele etmesi bunu değiştirmez” demişti. Biden’ın İstanbul’daki temaslarını değerlendiren Davutoğlu “Biden’in şehit yakınları ile de görüşmesini isterdik” diye konuşmuştu.

 

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'ndan FLAŞ açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete