Yeni Şafak: İngiliz ajan PKK’ya hamburgercide ‘Gezi’ye katılın’ dedi

İktidar destekçisi Yeni Şafak gazetesi Gezi eylemleri sırasında, İsrail ve İngiliz istihbaratının PKK’yı eylemlere katılmaya çağırdığını, Kandil’in de bu çağrıyı destekleyerek ‘Taksim’e inin’ talimatı verdiğini ileri sürdü.
PKK’nın Marmara sorumlusu olduğu ileri sürülen Botan Zaxros isimli bir kişiyle yapılan söyleşiye yer verildi. Haberde 15 yıllık örgüt yöneticisi olarak tanıtılan Zaxros’un PKK’nın diğer ülkelerin istihbarat servisleriyle ilişkilerinden Fethullah Gülen Cemaati’yle bağına kadar birçok konuda ilişkisini ‘deşifre ettiği’ belirtildi.

Buna göre, Zaxros isimli şahıs, Gezi Parkı eylemleri sırasında hem İsrail’in hem de İngiltere’nin PKK’dan eylemlere katılmalarını istediğini söyledi.

‘Söyleşi’de, İngiliz istihbaratıyla Fatih’teki Burger King’de buluştuğunu ileri süren Zaxros, “Gezi sürecinde İsrailliler benimle görüştü. Gezi’ye katılmamızı istediler ve sonrasında beş yıllık üst düzey eğitim için İsrail’de bize özel eğitim kampı tahsis edileceği sözü verildi. İngiliz istihbaratından üst düzey bir ekiple olayların ikinci gününde Fatih’teki Burger King’te bir araya geldik. Bana ‘Kürtleri buraya çek, hükümet kesin olarak düşecek, sen de kahraman olursun’ denildi” diye konuştu.



ÖRGÜT DE DESTEKLEMİŞ

Habere göre PKK üst yönetimi de bunu büyük bir fırsat olarak görüp Gezi eylemlerine katılma talimatı verdi. Zaxros’un iddiaları şöyle devam etti: “Ancak ırkçı Kemalistlerle aynı karede yer alıyor olmanın tabanda oluşturacağı rahatsızlık ve bu durumun Kürt tarafına anlatılamaması ve örgütün prestij kaybedeceği yönünde endişeler vardı. ‘Her şeye rağmen destek verin’ denildi fakat tabandan olumlu tepki gelmedi. Kandil, bize ‘Taksim’e inin ve orda olduğunuzu da belli edin’ talimatı verdi. Üst yönetimde, şayet hükümet düşecek olursa bizim de kazanımlardan mahrum kalmamamız gerekiyor görüşü hâkimdi. Ben o günlerde Karayılan ve Cemil Bayık’ın hükümetin düşeceğine inandırıldığını gördüm.”

Zaxros, Gezi eylemlerinin PKK’ya ders niteliğinde olduğunu ileri sürüp,“Gezi bir yanı ile PKK’nın boşa düştüğü çok önemli bir gelişme olarak da görülmeli. Beraberinde büyük bir ders de verdi örgüte”dedi.

‘PKK GÜLEN'DEN HARAÇ ALDI’

Yeni Şafak’a göre, Zaxros’un iddiaları bunlarla da sınırlı kalmadı. AKP’nin birincil düşman olarak gördüğü Fethullah Gülen Cemaati ile PKK arasındaki ilişkiyi de ‘gözler önüne seren’ Zaxros,“Bazı üst düzey isimlerin çocukları Gülen’e ait dershanelere gidiyordu. Ayrıca Kürdistan’da açılan dershane, okul ve diğer girişimlerinden dolayı örgüte haraç veriyorlardı” dedi.

PKK-PYD İLİŞKİSİ

PKK komutanlarından Bahoz Erdal’ın bir suikastle öldürüldüğünü söyleyen Zaxros, aynı zamanda PKK ile PYD arasında da hangi ülkeyle yakınlaşma arasında bir tartışma olduğunu ileri sürüp şunları söyledi:“Suriyeli Kürtler daha az politize. Kobani meselesinden dolayı Kandil tamamen yönetime el koymak istedi ve 4 binden fazla kişi buraya sevk edildi. Çatışma döneminde ise çok büyük kayıplar verdi. Örgütün Kandil kadrosundan Kobani’ye gönderdiklerinden yüzde 70’i burada öldü. Şu an ciddi bir ayrışma yaşanıyor. PYD’nin askeri komutanı Redur Halil, PKK’dan kopmak ve daha yerel bir yapı kurmak istiyor. Kandil’in iradesi dışında, Rusya, ABD ve Batılı ülkelerle çıkara dayalı bir yöntem dâhilinde o bölgede bir devlet tesis etmek istiyor. Cemil Bayık ve Kandil ise İngiliz egemen mücadele şeklinin devam etmesinde ısrarcı. Şayet Redur Halil yaşarsa ayrışma yaşanacak. Bahoz Erdal gibi suikasta kurban gitme ihtimali de çok yüksek.”

‘ASIL AMAÇ İSLAMİYETİ YOK ETMEK’

Zaxros’un son iddiası ise PKK’nın asıl amacının İslamiyet’i yok etmek olduğu yönünde. Buna göre, “Örgütün birinci misyonunun İslam’ı yok etmek olduğu net bir biçimde ve sürekli ifade edilir. Eğitimlerimizde İslam peygamberi ve diğer kutsal unsurlar hep alay konusu.”  Zaxros sözlerine şöyle devam etti: “Kötü örnek olarak İslami aidiyetler verilir. İslam’a inanmak küçümsenen alt tabaka zafiyeti olarak görülür. Örgüte yeni gelen birçok genç bu durumdan mutlaka rahatsız olur. Halk nezdinde bu aleni yapılmaz. Kürt kitleye özgürlük-eşitlik sloganıyla gidilir ve propaganda bu temelde yapılır. İslam aleyhinde hiçbir söylem ya da tavır sergilenmez. Bunu zamana bırakırlar. Çünkü Kürt halkı için İslam öyle hemen terk edilecek bir değer değil.”

Kaynak: Diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Yeni Şafak: İngiliz ajan PKK’ya hamburgercide ‘Gezi’ye katılın’ dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete