‘Tabutlarınız hazırlandı’

Emniyet görevlilerinin ‘tabutlarının’ önünden geçerek operasyona gitmesi moral bozukluğu yarattı. Tabutların ailelerin de kullandığı emniyet kantininin giriş bölümüne konulması ise tepkiye neden oldu.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı sürerken, bölgeden kötü haberler gelmeye devam ediyor. Sivil ölümlerinin yaşandığı, halkın yakınlarını beyaz bayrakla hastaneye götürebildiği ilçede, güvenlik görevlileri de yaşamını yitiriyor.

AKP iktidarının savaş politikaları gözyaşı ve ölümden başka bir amaca hizmet etmiyor.

Genelkurmay; Şırnak, Diyarbakır ve Mardin’de süren operasyonlar kapsamında 110 PKK’linin ‘etkisiz hale’ getirildiğine ilişkin açıklama yaptı.

Bu açıklamalar, basında sıkça yer buluyor. Oysa bölgede yaşanan başka gerçekler halktan gizleniyor. Bölgedeki savaş durumu sürerken, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne 15 adet boş tabut getirildiği ortaya çıktı.

Boş tabutların bir araya getirilmesi, personel tarafından, “Daha operasyonlar başlamadan tabutlarımız hazırlanmış” şeklinde yorumlandı.

Emniyet görevlilerinin ‘tabutlarının’ önünden geçerek operasyona gitmesi moral bozukluğu yarattı. Önemli ölçüdeki bu moral bozukluğunu hiçbir personelin gizlemediği iddia edildi.

Öte yandan tabutlar ailelerin de kullandığı emniyet kantininin giriş bölümüne konuldu. Bu durum, emniyet görevlileri arasında ayrıca tepkiye neden oldu.

Kaynak: birgun.net

    :

    :

    :

    :

    "‘Tabutlarınız hazırlandı’" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete