AKP nasıl kuruldu? Kurtlar Vadisi'nde anlatılmış!

2002’de iktidara gelen AKP’nin nasıl kurulduğunu Kurtlar Vadisi 2003 yılında bir bölümde anlatmıştı.
14 Ağustos'ta kurulan AKP'nin, 3 Kasım 2002'de girdiği ilk seçimde iktidara gelmesinin üzerinden henüz 3 ay geçmeden, Kurtlar Vadisi, 15 Ocak 2003'te Show TV'de "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla başladı.

AYNI DÖNEME DENK GELİYOR

Osman Sınav projesi olarak başlayan ve ilk iki yılında Soner Yalçın'ın konsept danışmanlığını üstlendiği Kurtlar Vadisi, ülkedeki politik gelişmeleri siyasete yaptığı göndermelerle işlediği için kısa sürede fenomen oldu. Yıllar içinde zaman zaman isim ve kanal değiştiren dizi şu anda Kanal D'de ekrana geliyor. Yani AKP'nin bir anda ortaya çıkarak iktidara oturması ve Kurtlar Vadisi'nin aynı dönemde reytinglerin zirvesine oturması aynı döneme denk geliyordu.

Dizinin senaristi iki yıl önce verdiği bir röportaj da "AKP de Kurtlar Vadisi de 11 yıldır iktidarda" diyerek bu duruma gönderme yapıyordu.

Zaman içinde AKP'nin propaganda aygıtına dönüşen ve AKP'nin gerek ülke içindeki gerekse bölgesel operasyonlarına zemin hazırlayan dizi ilk yılında aslında bir bölümünde AKP'nin nasıl kurulduğunu çarpıcı bir şekilde anlatmıştı.

İKTİDAR YOLUNUN NASIL AÇILDIĞINI ANLATIYORDU

Dizide geçen sahne, Bülent Ecevit'e kurulan kumpası ve DSP-MHP-ANAP koalisyonunun iktidardan nasıl uzaklaştırılıp,, AKP'ye iktidar yolunun nasıl açıldığını anlatıyordu.

Dizide geçen bu sahne, Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı'nın ortaya attığı Abdurrahman Dilipak'ın "AKP'nin bir proje olarak ABD, İngiltere ve İsrail tarafından kurulduğu" iddiasını da doğruluyor.

İşte Kurtlar Vadisi'nin ilk bölümlerinde yer alan o çarpıcı sahne:



Kaynak: abcgazetesi.com

    :

    :

    :

    :

    "AKP nasıl kuruldu? Kurtlar Vadisi'nde anlatılmış!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete