İzmir'de 4 bin işçiden 'kadro' yürüyüşü

İzmir'de, DİSK tarafından 'Taşeron işçilere kadro sözü tutulsun' sloganıyla organize edilen eylemde 4 bin işçi Basmane'den Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko seçimlerden önce taşerona kadro müjdesi veren AKP Hükümeti'nin bu sözünü tutmasını istedi.

Hükümetin taşeron işçilere kadro vaadini yerine getirmesi için imza kampanyası başlatan DİSK, bugün de kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. DİSK'e bağlı işyerlerindeki taşeron işçilerin öğleden sonra 13.00 ile 15.00 saatleri arasında iş bıraktığı eylemde, DİSK'in önünde toplanan işçiler Alsancak Lozan Maydanı'ndan Kordon Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe CHP milletvekilleri Tacettin Bayır, Tuncay Özkan, HDP Mardin milletvekili Mithat Sancar da destek verdi.

İşçiler yürüyüş boyunca ve Gündoğdu Meydanı'nda 'Kölelik sistemi taşerona hayır', 'Söz verdiniz tutun' sloganları attı. Meydan'da işçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "13 yıldır taşeron cumhuriyeti yaratanlara artık 'dur' diyoruz. Söz verdiniz tutun diyoruz. Seçimlerden önceki gazete manşetlerini, pankartları, afişleri hatırlayın. Hepsinde 'taşeron işçiye kadro müjdesi' yazıyordu. Milyonlarca taşeron işçisini umutlandırdılar. Biz kayıtsız, şartsız, ayrımsız kamudaki, belediyelerdeki işçilere kadro verilmesini istiyoruz" dedi.

Beko asgari ücretteki artışın bir kazanım olduğunu, ancak yeterli olmadığını söyledi. Türkiye'de açlık sınırını 1393 TL olduğunu belirten Beko, yoksulluk sınırını ise 4403 TL olduğunu hatırlattı, "Bize göre asgari ücret bu yıl net 1900 TL olmalıdır" dedi.

Beko, DİSK üyesi işçilere İzmir'de AKP İzmir Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a oy vermedikleri için teşekkür etti. Kani Beko, Yıldırım'ın işsizlik fonundan 42 milyar TL'yi karayolu yapımı için alıp kullandığını söyledi. Beko, Hükümet'in kıdem tazminatını kaldırma istediğini belirterek mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise yaptığı konuşmada "Yalan değil kadro istiyoruz. Hükümet kıdem tazminatının kaldırarak iş güvencesini yok etmek istiyor. Özel İstihdam büroları ile işçileri kiralama sistemi getirerek kölelik düzenini savunuyor. Sendika olarak taşeron sistemini bu topraklardan söküp atacağız" dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "İzmir'de 4 bin işçiden 'kadro' yürüyüşü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete