Günün Videosu

Hollande: IŞİD'le savaşan Kürtlere ve Araplara desteği artıracağız

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye ve Irak'ta IŞİD’le savaşan Kürt ve Arap güçlere desteği artıracaklarını belirterek, 2016’nın Suriye'de geçiş yılı olması gerektiğini söyledi.
IŞİD’e karşı koalisyonda yer alan 7 ülkenin savunma bakanı ile dün bir araya gelen Hollande, bugün 200’e yakın yabancı ve Fransız büyükelçinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, ülkesinin geçen yıl iki saldırıya maruz kalmış olmasına rağmen militanlarla mücadeledeki sorumluluklarından kaçınmayacağını belirtti.

‘IŞİD’E SALDIRILARI ARTIRACAĞIZ’

Koalisyon ülkelerinin IŞİD’e yönelik hava saldırılarını artıracağını kaydeden Hollande, IŞİD’in giderek zayıfladığını belirterek "Stratejimiz, IŞİD’in merkezi konumundaki Rakka ve Musul'un özgürleştirilmesini içeriyor. IŞİD ile sahada mücadele eden Arap ve Kürt güçlerine desteği artıracağız" dedi.

‘ESAD’IN SURİYE’NİN GELECEĞİNDE YERİ YOK'

Suriyeli ‘ılımlı’ muhaliflerin gelecek Pazartesi günü Cenevre’de düzenlenecek uzlaşma görüşmelerine katılacağını ifade eden Hollande, Suriye’de iktidar konusunun görüşmelerde ele alınması gerektiğini, Fransa’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ülkenin geleceğinde yeri olmadığı yönündeki görüşünün ise sürdüğünü ifade etti.

Kaynak: Sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Hollande: IŞİD'le savaşan Kürtlere ve Araplara desteği artıracağız " hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete