Sığınmacılar için hazırlanan 'uyum' broşürü alay konusu oldu

Sığınmacılara ‘doğru şekilde davranması’nı öğretmek amacıyla Almanya’da hazırlanan bir broşür, sosyal medyada alay konusu oldu.
‘Almanya ve insanları'nı anlatması amacıyla hazırlandığı iddia edilen broşür, nasıl tokalaşılacağı ya da göz teması kurulacağı da dahil olmak üzere genel adetlere dair bilgiler içeriyor. El ele tutuşan iki erkek çizimine de yer verilen broşürde, "Almanya'da eşcinseller, kamuya açık alanlarda cinsel yönelimlerini gösterme hakkına sahiptir" ifadesi yer alıyor.

Broşürde, tasvip edilmediği için üzerine çarpı atılan davranışlarla ilgili örnekler arasında bir kadının kalçasına dokunan bir adam çizimine yer veriliyor ve altında şu ifadeler yer alıyor: "Ne giyerlerse giysinler kadınlara saygı duyulmalıdır."

Should I cry or laugh? German TV has guide for refugees: Respect women &gays, dont beat kids https://t.co/8r4yquU8uI pic.twitter.com/I1EGuyIisE

— Jenan Moussa (@jenanmoussa) January 18, 2016


Yumruk yumruğa kavga etmek de broşürde hoş karşılanmayan davranışlar arasında ve altında şu not bulunuyor: "Anlaşmazlıklar şiddetle çözülmemelidir."

Broşür, ekim ayında Bayerischer Rundfunk televizyonu tarafından, internet üzerinden yayınlandı ancak geçen haftaya kadar Twitter dünyasının ilgisini çekmemişti. Broşürün Twitter'da ‘keşfedilmesi'nin ardından birçok kullanıcı sığınmacılara anlatılanlar hakkında eleştirel paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Bayerischer Rundfunk'un yayınladığı broşüre tepki gösteren @KarlreMarks adlı kullanıcı, Ortadoğu'ya gidecek Batılılar için ‘hava saldırısı, askeri tanklar ve gaz bombaları"nın yasak olduğunu belirten yeni bir broşür hazırladı. KarlreMarks'ın hazırladığı yeni ‘broşür' 2 binden fazla kişi kullanıcı tarafından yeniden paylaşıldı.

I liked the European guides for refugees so I made a similar guide for how the West should behave in the Middle East pic.twitter.com/1R1VOITwaT

— Karl Sharro (@KarlreMarks) January 19, 2016

​KarlreMarks'ın yayınladığı broşürde yer alan ‘el ele tutuşan iki erkek' görseli ise yeni bir tartışma başlattı. Erkeklerin el ele tutuşmasının Ortadoğu'da normal karşılandığını belirten kullanıcılar, Yemen'den paylaştıkları fotoğraflarla da bu iddialarını destekledi.

@KarlreMarks your guide confusing for Yemenis pic.twitter.com/Pd1UK7QCbK

— shofoot (@frogayog) January 19, 2016​Başka bir kullanıcı ise broşürün bazı durumları yanlış yansıttığını belirterek, Ortadoğu'yla ilgili doğru bir profil çizmediğini savundu ve "O iki adamın darağacında sallandığını ve bir kadının taşlandığını göstermeliydi" yorumunu yaptı.​@KarlreMarks it is not totally right, you should show the two guys hanging from a rope, a woman which is lapidated…

— Jorge Pérez Fdez (@Pakyorch) January 19, 2016


Kaynak: Sputnik Türkiye
 

    :

    :

    :

    :

    "Sığınmacılar için hazırlanan 'uyum' broşürü alay konusu oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete