Günün Videosu

El Nusra: Rusya'yı kışkırtmak istiyoruz

El Nusra Cephesi'nden bir militan, Türkiye'de bir kafede buluştuğu Alman Die Welt gazetesi muhabirine Rusya'yı, Suriye'deki ateşkesi ihlal etmesi için kışkırtmak istediklerini söyledi.
El Nusra militanıyla bir araya gelen Die Welt muhabiri Alfred Hackensberger'e göre, bombalar El Siri'yi çok fazla endişelendirmiyor. 10 bin kişiden oluşan El Nusra'nın Suriye'de gerçek bir güce sahip olduğunu düşünen El Siri, örgütün ateşkes rejimine son vermek istediğini vurguladı. El Siri, bu konudaki stratejilerinin ise Rusya'yı kışkırtmak olduğunun altını çizdi.

'STRATEJİMİZ RUSYA'YI KARŞILIK VERMEYE ZORLAMAK'

Suriye'nin kuzeyindeki aşırılık yanlısı militanların hükümet güçlerine karşı 'ılımlı' muhalif gruplarla birlikte savaştığına dikkat çeken El Siri, şunları söyledi:


"Kasıtlı bir saldırıyla Rusya Hava Uzay Kuvvetleri'ni ateşle karşılık vermesi için kışkırtmayı planlıyoruz. O zaman sahada aşırılık yanlılarıyla mücadele eden 'ılımlı' grupların sayısı ister istemez artacak. Bu gruplar ateş altında kaldığında da, ateşkes sona erecek" görüşünü savundu.

'SAVAŞ ESAD DEVRİLİNCE SONA ERECEK'

Öte yandan El Siri, Suriye'deki iç savaşın Devlet Başkanı Beşar Esad devrildiğinde sonra ereceğini iddia etti. El Nusra militanı, "Suriye hükümeti ile savaşmaya devam etmeliyiz. Geri kalan her şey illüzyon" ifadelerini kullandı.

Rusya ve ABD'nin ortak girişimi sonucunda Suriye'de 27 Şubat'ta ateşkes başlamıştı. IŞİD ve El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra Cephesi ateşkes kapsamına alınmamıştı.

Kaynak: Sputnik Türkiye



 

    :

    :

    :

    :

    "El Nusra: Rusya'yı kışkırtmak istiyoruz" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete