Süper Salı’da Trump sesleri

ABD'de başkanlık seçimleri için en kritik gün olan 'Süper Salı'da Demokrat Parti'den Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'den Donald Trump'ın ismi öne çıktı.
ABD’de önümüzdeki kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi aday belirleme yarışı tüm hızıyla sürüyor. Son olarak dün ABD’nin 11 eyaletinde milyonlarca Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti üyesi sandığa gidip ABD Başkanlığı için “hangi adayın yarışmasını istediklerini” seçti. Yani partiler için aday belirleme yarışı vardı.

İşte ‘Süper Salı’nın detayları; Alabama, Georgia, Tennessee ve Virginia eyaletleri hem Clinton’ın hem de Trump’ın sandıktan birinci çıktığı eyaletler oldu. Cumhuriyetçi Donald Trump, Texas ve Oklahoma’yı rakibi Ted Cruz’a kaptırdı. Marc Rubio da Minnesota’yı kazandı. Demokrat Parti’den aday adayı Clinton, Arkansas ve Texas’ta da rakiplerine üstünlük sağlarken Trump da Massachussetts’te birinci çıktı. Clinton’ın rakibi Bernie Sanders da Oklahoma, memleketi Vermont ve Colorado’yu kazandı.



SÜPER SALI NEDİR?

Geçmişte Süper Salı pek çok başkan aday adayının yarıştaki kaderini belirleyen gün olarak biliniyor. Yani önceki seçimlere oranla, Süper Salı’dan çıkan sonuca göre; Cumhuriyetçilerin adayının Trump, Demokratların adayının ise Hillary Clinton olması bekleniyor.

    :

    :

    :

    :

    "Süper Salı’da Trump sesleri" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete