Foça'da mülteci faciası: 7 ölü 19 kayıp

İzmir'in Foça İlçesi, Aslanburnu Mevkii'nde kaçakları taşıyan lastik bot alabora oldu,7 mülteci hayatını kaybetti. Kayıp olan 19 kişi için arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.
İzmir'in Foça İlçesi, Aslanburnu Mevkisi'nde kaçakları taşıyan lastik bot alabora oldu, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin cesedine ulaşılırken, 19 kişi sağ kurtarıldı. Kayıp 19 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Bugün saat 07.00 sıralarında Sahil Güvenliği arayan balıkçılar, Foça Aslanburnu Mevkisi'nde denizde can yelekleri gördükleri ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin cesedine ulaştı. Büyük bölümü Suriyeli 19 kişi ise Sahil Güvenlik botuna alınarak kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Foça Balıkçı Barınağı'na getirildi. Kaçaklar arasındaki, soğuk havada hiportermi geçirdiği belirlenen yetişkin 1 kadın, Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Biri kolunda kırık olan, diğeri ise şokta olduğu anlaşılan 2 kaçağa sağlık ekipleri tarafından hazır bekletilen ambulansta ilk müdahale yapıldı.

KAYIPLAR ARANIYOR

Kaçakların ifadelerinden, kayıp olduğu tespit edilen 19 kişi için ise arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Kaçakların, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçebilmek için İzmir'in Dikili ilçesi kıyılarından lastik botla denize açıldıklarının sanıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Foça'da mülteci faciası: 7 ölü 19 kayıp" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete