ABD’den Irak’a 2 milyar dolarlık silah

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın, "Irak’ta asker sayısını artıracağız" açıklamasından sonra ABD yönetimi, Irak’a yaklaşık 2 milyar dolar değerinde bomba ve füze satışını onayladı.
ABD’nin Irak’a satacağı silahlar arasında F-16 uçaklarıyla kullanılabilen akıllı bomba ve AIM-9M Sidewinder türünden füze bulunuyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) çatısı altında faaliyet gösteren Savunma Güvenlik İşbirliği Kurumu (DSCA) Kongre’nin Irak’a silah satışıyla ilgili bilgilendirildiğini açıkladı. Kurum, anlaşmanın içinde teknik destek ve bakım hizmetlerinin de olduğunu bu nedenle yaklaşık 400 ABD’li teknisyenin 2020’ye kadar Irak’ta ikamet etmesi gerektiğini belirtti.

IRAK’A EK ASKER
 
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, dün Irak’taki ABD’li eğitmen sayısının artırılacağını açıklamıştı. Paris’te ‘IŞİD ile mücadele’ konulu bir konferansa katılmak üzere bindiği uçakta açıklama yapan Carter, “Kesin bir sayı veremem. Ancak Irak’ta IŞİD ile mücadele çalışmalarının artmasıyla bu sayının epeydir artacağını söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

Irak’ın Musul’u IŞİD’den kurtarana kadar örgütle mücadeleye devam edeceğini söyleyen Savunma Bakanı, Irak’ın bunun için "toprak geri kazanabilecek güçlü bir kara gücüne ve güvenliği sağlayabilecek polis kadrolarına ihtiyacının olduğunu" vurguladı.

Pentagon’un verilerine göre, ABD 16 binden fazla Kürt peşmerge ve Iraklı askere eğitti. Şu an Irak’ta ve Irak Kürdistan Özerk bölgesi’nde yaklaşık 3 bin 500 eğitmen askeri bulunuyor. 

Kaynak: Reuters
ABD

    :

    :

    :

    :

    "ABD’den Irak’a 2 milyar dolarlık silah" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete