IŞİD Başika'ya saldırdı: 4 Türk askeri yaralı!

Rudaw haber sitesine göre IŞİD Musul'un Başika bölgesine saldırı düzenledi.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Rudaw haber sitesine göre IŞİD Musul'un Başika bölgesinde bulunan 'Sünni güçlere ait bir karargah' bombaladı. Saldırıda 2 kişinin öldüğü, biri Türk askeri 6 kişinin de yaralandığı öne sürüldü. 

TRT Haber'e göre IŞİD saldırısına müdahale eden Türk askerlerden 4'ü hafif yaralandı, yaralı askerler bölgeden tahliye edildi.

Rudaw, saldırganların 50-60 havan topuyla karargahı bombaladığını, olayda 2 kişinin öldüğünü 1'i Türk askeri 6 kişinin de yaralandığını duyurdu. TRT Haber, saldırıda 4 Türk askerinin yaralandığını bildirdi. Doğan Haber Ajansı ise yaralanan Türk askeri sayısının 1 olduğunu ve IŞİD saldırısına Türk topçu birliğinin karşılık verdiğini belirtti.

Yetkililer, saldırıya hedef olan karargahın Türk askerlerinin IŞİD'e karşı Irak güçlerine eğitim verdiği kamp olup olmadığı yönünde herhangi bir bilgi vermedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), iki yılı aşkın süredir Musul’un 32 kilometre kuzeyindeki Başika’da peşmerge güçleri ve diğer IŞİD karşıtı grupları eğitiyordu. Bu komando birliği ve tank gücünde ay başında yapılan nöbet değişimi, Ankara ile Bağdat arasında diplomatik kriz yaratmıştı.

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD Başika'ya saldırdı: 4 Türk askeri yaralı!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete