İnce: "Yüzyılın yolsuzluğunu yüzyılın yüzsüzlüğü ile kapattılar"

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarının ikinci yıl dönümünde CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce değerlendirmelerde bulundu…
17 Aralık 2013 sabahı, Türkiye’yi sarsan bir operasyon yapıldı. Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu kapsamında birçok bürokrat, işadamı ve siyasetçilerin çocukları gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcısı Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in talimatıyla yürütülen operasyonda dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, işadamları Ali Ağaoğlu, Rıza Sarraf ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında yer aldığı 89 kişi gözaltına alınmış daha sonra 24'ü serbest bırakılmıştı...

Gözaltına alınan kişilere, ‘rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık’ gibi suçlamaları yöneltilmişti.

İşte bu çok konuşulan operasyonun ikinci yıl dönümünde CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Çağdaş Ses’e özel değerlendirmelerde bulundu.

AKP'nin 'Yüzyılın yolsuzluğunu yüzyılın yüzsüzlüğü ile kapattığını' söyleyen Muharrem İnce;  “Bakan çocuklarını, yasa değişikliği ile yürütmeye bağlanan yargıda,  bakanları AKP milletvekillerinin oylarıyla Meclis’te akladılar.  Sadece parayı değil, adaleti, hukuk devletini, yargıya olan güveni de sıfırladılar.” dedi.

Yolsuzluğa buluşanların Er ya da geç bağımsız yargıda hesap vereceklerini vurgulayan İnce “Can havliyle camiye ayakkabı ile girenlere ceza verirken, cebinde haram para ile camiye girenlerin aklandığı, ödüllendirildiği bir süreç yaşandı. Darbe diyerek, paralel yapı diyerek yolsuzluk yapanların yargılanmasını engelleyenler, yapanın yanına kar kalır sanmasınlar.” diye konuştu…

İşte Muharrem İnce’nin yaptığı o bomba açıklamalar:

“Yüzyılın yolsuzluğunu, yüzyılın yüzsüzlüğü ile kapattılar…

17 Aralık sabahı ayakkabı kutuları, yatak odalarında bulunan para sayma makinaları ve para kasaları ortaya çıktı. 30’lu yaşlarında bakan çocukları gözaltına alındılar. 4 Bakan istifa etti. Bakanlardan biri canlı yayında Başbakan’ı suçlayarak istifa etti.

Aradan 2 yıl geçti, bu paraların kaynağı açıklanamadı. Paraları polis koydu bile dediler, ancak paraları faiziyle birlikte gidip teslim alan yine bunlar oldu.

Bakan çocuklarını, yasa değişikliği ile yürütmeye bağlanan yargıda,  bakanları AKP milletvekillerinin oylarıyla Meclis’te akladılar.

Sadece parayı değil, adaleti, hukuk devletini, yargıya olan güveni de sıfırladılar.

Can havliyle camiye ayakkabı ile girenlere ceza verirken, cebinde haram para ile camiye girenlerin aklandığı, ödüllendirildiği bir süreç yaşandı.

Darbe diyerek, paralel yapı diyerek yolsuzluk yapanların yargılanmasını engelleyenler, yapanın yanına kar kalır sanmasınlar.

Er ya da geç bağımsız yargıda hesap verecekler.”

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: Erman Çimen / Çağdaş Ses

    :

    :

    :

    :

    "İnce: "Yüzyılın yolsuzluğunu yüzyılın yüzsüzlüğü ile kapattılar"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete