CHP'li Gök: Neden korkuyorsunuz?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'in sözleri sonrası Genel Kurul karıştı.
TBMM Genel Kurulu’nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan sözlü soruları yanıtlayacaktı. Ancak Gürcan, sözlü soruları yazılı olarak yanıtlayacağını duyurdu. 

Muhalefet ise, “Bakanın sözlü sorularına ve Diyarbakır’dan gelen şehit haberi ile ilgili bilgi vermesini istedi” Bakan Gürcan, muhalefet partisine mensup milletvekillerinin taleplerini karşılamayınca, CHP Grup Başkanvekili ile AKP Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara arasında başlayan tartışma kavgaya dönüşmemesi için son anda önlendi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi Başkanlığı’nda toplandı. Genel Kurul’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ın konuşmak istememesi iktidar ile muhalefet partisini karşı karşıya getirdi. 

Sözlü soruları yanıtlaması beklenen Bakan Gürcan, talepleri yazılı olarak cevaplandıracağını duyurdu. Bunun üzerine CHP ve HDP’li milletvekilleri, Bakanın konuşmamasına sert tepki gösterdi. Genel Kurul devam ederken, Diyarbakır’dan gelen şehit haberi ise muhalefet partili milletvekillerinin bakana olan tepkisini artırdı.



CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, “Böyle bir gündemde hükümet üyeleri konuşmuyor, neden korkuyorsunuz?” diyerek tepkilerini dile getirdi. Gök’ün bu sözleri üzerine AKP'li milletvekilleri de tepki gösterdi. Tartışmalar karşılıklı devam ederken AKP Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ile Gök arasında sert tartışmalar yaşandı.

Boynukara, Gök’ün üzerine yürümek estedi. Araya giren AKP'li milletvekilleri olası yumruklu bir kavganın da önüne geçti.

Oturumu yöneten Hamzaçebi oturuma ara vermesiyle tartışma kavgaya dönüşmeden önlendi.

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Gök: Neden korkuyorsunuz?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete