Demirtaş'tan Cizre açıklaması: Halk her yerde bu zulme karşı direnir, direnecektir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sokağa çıkma yasağı ve ölümlere ilişkin yaptığı açıklamada "Halk her yerde bu zulme karşı direnir, direnecektir" dedi.
Diyarbakır'da DTK, HDP ve DBP ortak bir basın toplantısı düzenliyor. Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye'de yönetim biçimi özerklik olmalıdır. Halkın meşru talebine karşı hükümetin işgal algısı yaratan müdahalesine karşı partimiz net bir tutum içindedir.

AKP'nin Kürt halkına karşı açtığı savaşta partimiz Kürt halkının yanındadır. Putin'e bir iki gün kafa tutup sonra süt dökmüş kediye dönen, Musul'a asker yollayıp sonra pısırık pısırık askerlerini çeken, İsrail'e "one minute" deyip sonra anlaşma yapan Başkabakan ve Cumhurbaşkanı sıra Cizre'ye gelince mi aslan kesiliyorsunuz? 

Zulmün kazanmasına izin vermeyeceğiz, direnenler kazanacak. 10 bin asker, generalleri sen oraya gönderiyorsan orada hendek değil bir direniş vardır demek. Halk her yerde bu zulme karşı direnir, direnecektir. 

DTK toplantısı düzenlenecek, öz yönetimin inşası ve içinin doldurulması için önemli kararlar alacağız.

Biz ölüm korkusunu çoktan aştık, halkımız 7'den 70'e ölüm korkusunu çoktan aştı.

Silip süpürme operasyonu diyorsunuz, siz kimi süpürüyorsunuz? Siz ancak bu toprakların kanalizasyonunu temizlersiniz. Bu halk direnişe devam edecektir. 

Demirtaş, toplantı sonrası bir gazetecinin "sine-i millete dönmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna "zaten milletin sinesindeyiz ama meclisten çekilmek gibi bir tartışmamız yok" yanıtı verdi.


Kaynak:DHA

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş'tan Cizre açıklaması: Halk her yerde bu zulme karşı direnir, direnecektir" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete