Esad: Türkiye teröristlere silah veriyor

Esad, Türkiye'nin Suriye'deki teröristlere her türlü desteği temin ettiğini söyledi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye müzakerelerinin devam etmesi arifesinde Hollanda Devlet Televizyonu ile yaptığı mülakatında, Türkiye’ye yönelik sert sözlerini sürdürdü. Esad, Türkiye için “lojistik anahtar” iddiasında bulundu ve Avrupalı yetkilileri, “Türkiye üzerinden teröre yapılan beşeri, askeri, lojistik ve maddi desteğin kesilmesi için” çaba harcamaya çağırdı.

Beşar Esad, Sana tarafından yansıtılan mülakat sırasında BM’nin ABD’nin “hegemonyası”nda olduğunu, Avrupa’nın de ABD’den bağımsız olmadığının herkes tarafından bilindiğini savunurken ABD’nin yaklaşımının gerçekçi olmadığını da öne sürdü.

Terörle ciddi bir mücadele veren ve niyeti iyi olan herkesin Suriye hükümeti ile temasa girmesi önünde hiç bir engelin bulunmadığını da söyleyen Esad, Batılıların terörle mücadele söz konusu olduğunda bile Suriye hükümeti ile koordinasyona geçmeyi kabul etmemelerinin mantıkla alakası olmadığı eleştirisinde de bulundu.

Beşar Esad, Suriye’ye yönelik tutumları eleştirdiği Avrupalı yetkilileri, “Türkiye üzerinden teröre yapılan beşeri, askeri, lojistik ve maddi desteğin kesilmesi için” çaba harcamaya çağırdı.

“KİMİ DEVLETLER BİZLERE İSTİHBARAT CİHAZLARINI GÖNDERİYOR

Batılı bir kısım devletlerin terörden endişeleri nedeniyle istihbarat cihazlarını Suriye’ye gönderdiklerini ve güvenlik bilgileri istediklerini söyleyen Esad, Suriye’nin terörle mücadelede koordinasyona girmeyecek taraflara güvenlik bilgilerini paylaşmayı reddettiğini söyledi.

Esad, Hollanda ve Batılı daha başka devletlerin "Suriye’de güvenlik ve istikrarın sağlanması için Esad’ın görevinden çekilmesi gerektiği" yönündeki açıklamalarla ilgili, bu söylemlerin söz konusu devletlerin terörle mücadeledeki ciddiyetsizliklerinin yanı sıra Suriye’deki savaşta oynadıkları role bir kanıt oluşturduğunu savundu.

TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİLER

“Hiçbir devlet ya da insanın başka bir devlet ya da devletten insanların gelip de yöneticilerini belirlemesini kabul etmelerinin kesinlikle mümkün olmadığını” söyleyen Esad, mülakat sırasında “Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve kimi Avrupa devletlerinin Suriye’de teröristlere her türlü desteği temin ettiklerini, onlara büyük miktarda para ve silah verdikleri” iddiasında da bulundu.

Esad, bu çerçevede bir soruyu yanıt verirken, “Türkiye’nin kuşkusuz olarak teröre lojistik anahtar olduğunu, Suudi Arabistan’ın da parası ve ideolojisiyle bir diğer anahtarı oluşturduğunu” öne sürdü.

Suriye Devlet Başkanı, hükümetinin "teröristlerle müzakerelere oturmasının mümkün olmadığını” vurguladığı mülakat sırasında, Suriye’deki krizin ne zaman son bulacağı konusunda ise Esad, “teröre maddi ve askeri desteğin kesilmesi yönünde ciddi adımlarına atılması halinde meselenin bir yıldan az bir süre içinde son bulabileceğini” belirtti. 

    :

    :

    :

    :

    "Esad: Türkiye teröristlere silah veriyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete