ABD’den Suriyeli savaşçılara üçüncü mühimmat yardımı

ABD, Suriye’de IŞİD’in elinde bulunan ve örgüt için önemli ikmal yollarından birisi olan El Şadadi'ye yönelik operasyon öncesinde, Suriye'deki Arap güçlere yeni mühimmat yardımı yaptı.
Reuters'e bilgi veren ABD'li yetkililer, mühimmatın Suriye'nin kuzeydoğusunda savaşan Suriyeli Araplara birkaç gün önce karadan sevk edildiğini söyledi. Bu sevkiyatın ABD'nin Ekim ayında havadan yaptığı ilk yardımla beraber üçüncü mühimmat yardımı olduğu belirtiliyor.

SİLAHLARIN YPG’YE GİTTİĞİ İDDİASI, TÜRKİYE’Yİ RAHATSIZ EDİYOR

Türkiye, Suriyeli Kürtlerin başlıca silahlı grubu YPG'yi güçlendirecek herhangi bir operasyona karşı çıkıyor. YPG ile müttefik olan Suriyeli Araplara yapılan ilk silah yardımı, bu nedenle Türkiye'yi rahatsız etmişti. ABD ise mühimmat yardımının sadece Suriyeli Arap güçlere verildiğini savunuyor.

Yaklaşık 5.000 savaşçısı bulunan. Suriyeli Arap gruplar, YPG ile beraber Suriye Demokratik Güçleri altında birleşmişti. Bu nedenle ABD’nin mühimmat yardımının önemli bölümünün de Suriye Demokratik Güçleri içindeki ana unsur olan Kürt güçlerine gittiği söyleniyor.

AMAÇ RAKKA’YI İZOLE ETMEK

El Şadadi kentine doğru harekete geçmeye hazırlandığını söylüyorlar. Kentin ele geçirilmesiyle IŞİD’in fiilen başkenti Rakka izole edilmiş olacak. ABD öncülüğünde IŞİD karşıtı koalisyonun Bağdat'taki sözcüsü ABD'li Albay Steve Warren, militanların El Şadadi kentini silah, ekipman deposu ve personelin cephelere dağıtımı için kullandığını söyledi.

Kaynak: Sputnik

    :

    :

    :

    :

    "ABD’den Suriyeli savaşçılara üçüncü mühimmat yardımı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete