Türker: "Önder Aksakal 5 yılını cezaevinde geçirdi"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 6,5 yıl sürdürdüğü Genel Başkanlık görevini Olağanüstü Kurultay’da DSP Genel Başkanı seçilen Önder Aksakal’a devretti.
Parti genel merkezinde gerçekleşen devir teslim töreninde Türker, DSP’nin yeni Genel Başkanı Önder Aksakal’ı çiçekle karşıladı.

-BEŞ YIL CEZAEVİNDE KALMIŞ-

Devir teslim töreninde konuşan Türker, “Güçlü bir gelecek için partilerin kendi içinden lider çıkarması gerekiyor. Demokratik Sol Parti olarak biz kendi içimizden her zaman lider çıkardık ve çıkarmaya devam ediyoruz. Yeni Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal siyasi yasağının bulunduğu 12 yılın 5 yılını cezaevinde geçirmiş, siyasi yasağının kalkmasıyla birlikte partimize önemli katkılar sağlamıştır. 6,5 yıl boyunca Sayın Aksakal ile birlikte çalıştım. Kendisi örgütçü ve organize çalışan bir yapıya sahiptir. İnanıyorum ki partimiz, Genel Başkanımız Önder Aksakal ile birlikte çok daha iyi noktaya gelecektir.” dedi.

-“VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”-

DSP Genel Başkanlığı görevini devralan Önder Aksakal, “Türk demokrasisine yakışır bir kurultay gerçekleştirdik. Partimizin değerli delegeleri Genel Başkanlık görevine şahsımı layık görerek, onurların en büyüğünü bana yaşatmıştır. Ulu Önder Atatürk ve merhum Başbakanımız, Genel Başkanımız Bülent Ecevit’ten aldığımız ilhamla vatanın bölünmez bütünlüğünü ve 75 milyon vatandaşımızın hakkını korumak için inançla ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Değerli Genel Başkanımız Masum Türker’e, 6,5 yıl boyunca partimize yapmış olduğu katkılardan dolayı şahsım ve partililerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Masum Türker’e Demokratik Sol Parti’ye katkılarından dolayı plaket takdim etti.

    :

    :

    :

    :

    "Türker: "Önder Aksakal 5 yılını cezaevinde geçirdi"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete