Kılıçdaroğlu'ndan başkanlara: Elimizden ne geliyorsa yapacağız

CHP’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki il başkanları, Kılıçdaroğlu başkanlığında parti Genel Merkezi'nde toplandı.
CHP’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki il başkanları ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerdeki ilçe başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti Genel Merkezi'nde toplandı. 

Bölgedeki son durumun ele alındığı toplantıda, Kılıçdaroğlu, partisinin il ve ilçe başkanlarını tek tek dinledi, not aldı. Kılıçdaroğlu, örgüte “Karamsar olmayın, elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye seslendi.

Toplatıda, MYK üyeleri ile milletvekilleri de yer aldı. Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin yakın tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden geçtiğini ifade ederek, insani dramlar yaşandığını söyledi.

“Sıkıyönetim ve olağanüstü hal dönemlerinde görmediğimiz ağır tablolarla karşı karşıyayız” diyen Tanrıkulu, bu tablonun insani maliyetinin ağır olduğunu belirtti.

-“HÜKÜMET BU AĞIR TABLOYU YÖNETEMİYOR”-

Bölgedeki yüz binlerce insanın kısa sürede yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldığını kaydeden Tanrıkulu, “Birçok yurttaşımız yaşamını yitirdi, asker ve polisler şehit edildi. Okullar tatil, eğitim öğretim yapılamıyor, insanlar sağlık hizmeti alamıyor. Ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu tablo elbette barikatlar kurulması, hendeklerin kazılmasıyla ortaya çıkan bir tablo aynı zamanda ama maalesef bu ağır tablo da bugün itibariyle hükümet tarafından yönetilemiyor” dedi.

-“AĞIR İNSANİ DRAMLARA ŞAHİTLİKLERİNİ VE TANIKLIKLARINI ALDIK”-

Bu nedenle bölgede sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı il ve ilçe başkanlarının genel merkeze çağrıldığını belirten Tanrıkulu, “Onlardan, ağır insani dramlara şahitliklerini ve tanıklıklarını aldık. Görüşlerini dinledik ve bundan sonra yapacaklarıyla ilgili önerilerini aldık. Bu tablodan çıkış için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Hem yaşanan bu insani drama son vermek ve dayanışma içinde olmak hem de çözüm yeri olan parlamentoda adım atılmasını sağlamak için CHP olarak üzerimize ne düşerse bundan sonraki süreçte de bunu yapacağız” diye konuştu.

Bu noktada parlamentonun mutlaka inisiyatif alması gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, Meclis’te komisyon kurulmasına yönelik verdikleri yasa teklifini yinelediklerini anımsattı. Tanrıkulu, diğer siyasi partilerin de bu noktada tutum alması gerektiğini kaydetti.

-“BARİKATLARIN KALDIRILMASI, HENDEKLERİN KAPATILMASI KONUSUNDA BASKICI OLACAĞIZ”-

Toplantının sonuçlarını Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) ve Meclis Grubunda değerlendireceklerini ifade eden Tanrıkulu, il ve ilçe yöneticilerinin bölgeye yapılacak bir heyet ziyareti talebinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

“Biz gerçekten de sonuç almaya odaklı ve bu durumu sonlandırma odaklı tutum almak arzusundayız. Bunun için tabii ki bölgeye gideceğiz, yurttaşlarımızla görüşeceğiz. Zarar görmüş yurttaşlarımızla görüşeceğiz, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması konusunda baskıcı olacağız. Yeni demokratik bir sürecin parlamentoda oluşması için üzerimize düşeni yapacağız ama bugüne kadar gittik, gitmekle de sorunun çözülmeyeceği ortada. Bizim Ankara’yı, parlamentoyu merkez alan, burada bir zeminin başlamasına yarayacak bir süreci başlatmamız lazım. AKP ile HDP arasında, AKP ile MHP arasında bir bağ yok maalesef şu anda. Yine CHP’ye büyük bir sorumluluk düşüyor. CHP, hem önerdiği yöntemle, hem de siyasi partilerle ilişkileri bakımından bu süreci başlatan bir konumdadır. Her geçen gün mesafe açılmaktadır. Sorun derinleşmektedir. Parlamentonun bu dönemin başlangıcı bakımından yeniden umut olacağını, çözüm konusunda adam atacağını yurttaşlarımıza göstermemiz lazım. Kendi önceliklerimizi bir tarafa bırakarak, parlamento çatısı altında çalışmayı geciktirmeden başlatmalıyız.”

-KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKANLARA: "ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ"-

CHP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi de, bölgede durumun çok vahim olduğunu ifade etti. Toplantıda çıkan karara göre, MYK’nın tekrar toplanarak milletvekillerinden oluşan bir veya gerekirse iki heyetin il başkanları eşliğinde bölgeye gönderileceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, “Karamsar olmayın, elimizden ne geliyorsa yapacağız” dediğini de aktaran Tanrıverdi, “Bölge halkı da çözümün CHP’de olacağını özellikle Genel Başkanımızın bu konudaki duyarlığını dile getiriyorlar” dedi. Tanrıverdi, il ve ilçe başkanlarının özellikle bölgeye heyet gönderilmesini istediğini de vurguladı.

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'ndan başkanlara: Elimizden ne geliyorsa yapacağız" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete