​"AKP bir yıl içinde bölünecek"

Muhafazakar Yükseliş Partisi lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, başkanlık sistemi tartışmaları hakkında yazılı açıklama yaptı.
Muhafazakar Yükseliş Partisi lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye mevcut sistemle yoluna devam etmelidir” dedi.

MYP lideri Yılmaz, başkanlık sistemi tartışmaları üzerine bir yazılı açıklama yayımladı. Yılmaz, AKP’nin içinde bir gölge kabine kurulduğunu belirtirken, AKP’nin bir yıl içinde bölüneceğini söyledi. Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni bir parti ihtiyaçtan daha fazla bir zaruret olmuştur. Başkanlık için AKP içinden onay çıkmayacak. AKP'yi bugünlere taşıyan herkes kullanılıp bir kenara atılmıştır. Bu durum son kabine kuruluşunda da ortaya çıkan en net tablo olmuştur. Geride kalanlar Meclis'te bir gölge kabine kurmaktadırlar. Bu kabine esasında mevcut durumdan daha fazla emektar ve tecrübeli ülkeye yarar verebilecek reel olması gereken kadrodur. Yeni parti hükumeti yeniden şekillendirecek. Dışarıda kalan ve AKP'yi bugünlere kadar getirmiş olanların parti dışında ve yönetim dışına itilmesi yeni bir partiyi ihtiyaç ötesi bir zaruret haline getirmiştir.”

“BAŞKANLIK TEKLİFİNE AKP ERDOĞAN’IN İSTEDİĞİ GİBİ BLOK BİR OY VERMEYECEK”

AKP içerisinde, tek kişilik hezeyanlara ortak olmak istemeyen bir grup olduğunu belirten Yılmaz, “Başkanlık için AKP de blok oy olmayacak, Başkanlık teklifine AKP Erdoğan’ın istediği gibi blok bir oy vermeyecek. Türkiye mevcut sistemle yoluna devam etmelidir şeklinde düşünen çok sayıda AKP millet vekili var. Tek kişilik hezeyanlara ortak olmak istemeyen bu gurup önümüzdeki günlerde daha belirgin bir şekil de kendini hissettirmeye başlayacak” dedi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​"AKP bir yıl içinde bölünecek"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete