MHP'den AKP'nin Hakkari planına destek

MHP'li Özdağ: "İl merkezlerinin kaydırılması faydalı olabilir."
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre’ye kaydırılmasına benzer uygulamaların daha önce de yapıldığını belirterek, “Nüfus yoğunluğu nerede ise oraya kaydırılması, idari anlamda doğru olabilir. Sanıyorum bu konuyla ilgili güvenlik bürokrasisinin hükümete yaptığı bir öneri var. Eğer bu öneri çerçevesinde bir adım atılıyorsa bunun faydalı olama ihtimali yüksektir. Ama tek başına sonuç alınması pek mümkün değildir” dedi.

MHP’li Özdağ TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Son dönemde yapılan açıklamalar ile bölgedeki operasyonların durdurulacağı yönünde bir kanı oluştuğunu belirten Özdağ, bu durumun ağır şartlarda operasyonlara devam eden asker polis ve jandarmayı baskı altında bıraktığını aktardı. AK Parti hükümetinin askerlere ve polise baskı yapma hakkı olmadığını belirten Özdağ, “Eğer gerçekten operasyonları ‘biran önce bitirin’ diye baskılar yapacaksanız, alın çocuklarınızı ve AK Parti Gençlik Kollarını yanınıza ve siz gidip bitirin. Bu kadar kolaysa bu iş. Rahat bırakın bu insanları, rahat bırakın da bildikleri gibi yapsınlar” dedi.

-FAYDALI OLAMA İHTİMALİ YÜKSEKTİR-

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre’ye kaydırılacağını yönelik açıklamalarını değerlendiren Özdağ, bu uygulamanın daha önce yapıldığını belirtti. Şırnak’ın bölünerek il yapıldığını kaydeden Özdağ, “Nüfus yoğunluğu nerede ise oraya kaydırılması, idari anlamda doğru olabilir. Sanıyorum bu konuyla ilgili güvenlik bürokrasisinin hükümete yaptığı bir öneri var. Eğer bu öneri çerçevesinde bir adım atılıyorsa bunun faydalı olama ihtimali yüksektir. Ama tek başına sonuç alınması pek mümkün değildir” dedi.

Özdağ, il merkezleri kaydırılırken, coğrafi konumlandırma ve nüfus dengesinin güvenlik bürokrasisi çerçevesinde değerlendirileceğini kaydetti.

“SAYGIDAN ÖTÜRÜ HAKARET ŞEKLİNDE OLMAMALI”

Bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “diktatör bozuntusu” sözleri üzerine bir soruşturma başlatılmasını değerlendiren Özdağ, “Bunu CHP’li bir milletvekiline sorun o cevap versin. Türkiye’de hukuk devleti askıda olduğu için, devletin de askıda olduğu bir ortamda şu olayda bu olmuş, bu olayda bu olmuş, herhangi bir açıklamanın tek başına anlamlı olmadığını düşünüyorum. Genel durumu tespit etmek gerek. Ancak siyasette en sert eleştiriler yapılmalıdır, yapılabilir. Ama bu eleştiriler yapılırken Cumhurbaşkanı’nın da, ilçe başkanının da bu açıklamaları kamuoyu önünde yaptığının bilincinde olarak ve Türk milletine saygıdan ötürü hakaret şeklinde açıklamaması tercih edilen noktadır. Keşke böyle olsa” diye konuştu.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "MHP'den AKP'nin Hakkari planına destek" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete