​Meclis'te tansiyon yükseldi

Meclis Genel Kurulu yine karıştı. AKP ve HDP’li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.
Genel Kurul, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında saat 14.00’te toplandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bugün itibarıyla Cizre’de Sayın Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da içinde bulunduğu kimi yerel yöneticilerin de bulunduğu bir grubun ateş altında, bu vahim bir durumdur. Hükümetin Cizre’de olanlarla ilgili bilgi vermeden parlamento çalışmalarının durdurulması gerektiğini düşünüyorum. Oturuma bir saat ara veriniz, hükümet gelsin parlamentoyu bilgilendirsin. Bir saat ara vermenizi talep ediyorum” dedi.



AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “Meclis’i kapayalım, ara verelim tarzı, usulü doğru bulmuyorum. Çalışmalara devam edelim, diğer konuyu hükümetimizle görüşelim” diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de, “Milletvekilimiz Sayın Faysal Sarıyıldız olmak üzere seçilmişler ve halktan insanlar yaralı durumda, üzerine ateş açıldı. Bu parlamentonun görev almalı" dedi.



BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Buldan, “Talep edilen hükümet yetkililerinden birisinin gelip burada bilgi verilmesi konusuna katılıyorum. Birleşime bir saat veriyorum” dedi.

AKP sıralarından “Bunu yapamazsınız” sesleri yükseldi.

ARADA TANSİYON YÜKSELDİ, KAVGA ÇIKTI

Verilen arada HDP ve AKP'li vekiller yerlerinden tartıştı. Tartışma uzun süre devam etti. Tartışmaya CHP’li bazı vekiller katıldı.

VEKİLLER BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

AKP ve HDP’li bazı vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü, ancak araya giren vekiller tartışmanın büyümesini önledi. Bu arada itiş kakış yaşandı.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım’ı araya giren vekiller sakinleştirmeye çalıştı ve dışarı çıkarmak için koluna girdi.

Genel Kurul’da uzun süre tartışma devam etti. 

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​Meclis'te tansiyon yükseldi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete