Alman bakan Türkiye’yi överken yerdi

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-WalterSteinmeier, hak ihlallerine rağmen neden Türkiye’yle işbirliği yapıldığı sorusunu, “Türkiye kilit ülke, göz ardı edemeyiz” diye yanıtladı.
Steinmeier Berlin’de yabancı gazetecilerle bir araya geldi. Steinmeier’e ağırlıklı olarak Türkiye ile ilişkiler ve Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili sorular yöneltildi.

Bir gazetecinin, ‘Türkiye’deki insan hakları ve ifade özgürlüğü ihlallerine rağmen, mülteci krizinde neden işbirliği yapıldığını’ sorması üzerine Steinmeier, “Dış politikayı sadece demokratik, etik ve ahlaki algıların yüzde yüz örtüştüğü ülkelerle yapmak kolay olurdu” diyerek yanıt verdi.

Deutsche Welle’nin haberine göre Steinmeier, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii ki Türkiye’deki iç siyasi gelişmelere ilişkin görüşlerimiz var. Ve tabii ki Ankara ile Kürt bölgeleri arasında birkaç yıl süreyle şaşırtıcı bir şekilde yapıcı bir biçimde ilerleyen sürecin sekteye uğrayıp, sonu olmayan, 80’li yıllardaki şiddetli çatışmalar dönemine dönülmesini istemiyoruz. Ancak öyle ya da böyle aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa’ya göç yolunda kilit ülke konumunda olduğu da açık. Evet gelişmeleri görüyoruz ama mülteci akımını önemli ölçüde azaltmak istiyorsak Türkiye’yi göz ardı edemeyiz.”

    :

    :

    :

    :

    "Alman bakan Türkiye’yi överken yerdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete