​Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na çok sert sözler

Erdoğan: Bu namus ve şeref fukaraları için vakit ayırmak bana zul geliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 19. kez muhtarlara seslendi. Erdoğan kendisine “Diktatör bozuntusu” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na çok sert sözlerle yanıt verdi.

Konuşmasının başında Akademisyenler Bildirisi’ne olan tepki gösteren Erdoğan “İstedikleri kadar debelensinler, çırpınsınlar. Koskoca ülkeyi, koskoca milleti, bir avuç kerameti kendinden menkul seçkinin, kendine aydın, akademisyen diyen lümpenin yönettiği eski Türkiye artık yok. Bunun adı terör örgütü propagandası. Akademisyenseniz bunun böyle olduğunu en iyi siz biliyor olmalısınız. Siz Türkiye’nin birliğinden bütünlüğünden mi yanasınız. Öyleyse neden terör örgütünün jargonuyla konuşuyorsunuz. Devlet terör örgütünün baskısına maruz kalan vatandaşın yanında olmayacak mı. Terör örgütü sivillere değil ama askere, polise saldırabilir diye hastalıklı bir düşünce var. Terör örgütünün kamu görevlilerine saldırmasına kendince akademik fetva veren bu zihniyetten tiksiniyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER

CHP kongresinde kendisine “diktatör bozuntsu” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da yanıt veren Erdoğan “Anamuhalefin genel başkanı çirkin yüzünü gösterdi. Yüzüne tükürsen yağmur yağıyor herhalde der. Bu da işte pişkin birisi” dedi. Eleştirilerinin dozunu artıran Erdoğan  “Bu namus ve şeref fukaraları için vakit ayırmak bana zul geliyor” diye konuştu.

“NEDEN ADAM YERİNE KOYAYIM”

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Anamuhalefeti temsil etme şerefini elde etmiş ama tek bir hayırlı sözü projesi baki değil. Hatta akıl sağlığının da yerinde olup olmadığını bilmiyoruz. Milletin zaten yok saydığı bu zatı ben neden adam yerine koyayım ki?”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri KIlıçdaroğlu Cumartesi günü yapılan CHP’nin 35. Olağan Kurul’unda Erdoğan’a “Savcılara talimat vermek Cumhurbaşkanı’nın işi değildir. Sen Anayasa’yı çiğnedikçe şeref ve namus kavramını sana hatırlatmaya devam edeceğim… Diktatör bozuntusu” demişti.

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na çok sert sözler" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete